Logo texelsecourant.nl
De yurt.
De yurt. (Foto: Job Schepers)

College in hoger beroep tegen yurt

  Politiek

Het college gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter dat er van rechtswege een omgevingsvergunning voor de yurt aan het Skillepaadje in het Hogeberggebied is afgegeven.

Dat liet burgemeester Michiel Uitdehaag woensdagavond weten in de raadsvergadering. 'Van rechtswege' betekent volgens de burgemeester niet automatisch dat de zaak 'onherroepelijk' is, waardoor het college in hoger beroep gaat om de yurt alsnog weg te krijgen.

De politieke partijen waren woensdagavond geen van alle gelukkig met de ontstane situatie, maar ze wisten er onderling niet over op één lijn te komen.

Een 'motie van vastberadenheid' van de PvdA met een oproep aan het college om te voorkomen dat de yurt kan blijven, werd aangenomen, maar niet unaniem. Texels Belang ging er niet mee akkoord omdat ze de toon van de motie ten opzichte van de eigenaar van de yurt teveel op de persoon gespeeld vond.

Nico Erwich (Texel 2010) had het gevoel dat de rechtsgang gehinderd zou worden door nu over moties te stemmen en onthield zich daardoor eveneens van stemming, ook al had de burgemeester hem verzekerd dat instemmen juist een steun in de rug van het college zou zijn.

Een 'motie van treurnis' van Texels Belang over hetzelfde onderwerp kreeg alleen steun van Eiland Belang en Sterk Texel en werd daardoor afgewezen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het beheer van paden op de Hoge Berg door middel van schapenbegrazing is een goed idee.Reageren!