Logo texelsecourant.nl
De yurt.
De yurt. (Foto: Job Schepers)

Politiek in actie tegen yurt

  Politiek

De politieke partijen komen in actie tegen de yurt langs het Skillepaadje in het Hogeberggebied.

Texels Belang dient vanavond (woensdag) tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis in Den Burg een 'motie van treurnis' in waarin de gang van zaken rond de yurt "ten diepste wordt betreurd."

De yurt kreeg automatisch van rechtswege een vergunning, nadat de vergunningsaanvraag door het college niet als zodanig was herkend.

Volgens TB had het college veel alerter moeten zijn. "Zeker gezien de voorgeschiedenis waarbij de raad al diverse keren heeft gewaarschuwd om de situatie van de yurt op de Hoge Berg goed in de gaten te houden."

De PvdA komt vanavond met een 'motie van vastberadenheid' waarin wordt uitgesproken dat "voorkomen moet worden dat de yurt op de Hoge Berg kan blijven". Het college wordt opgedragen om daar alles aan te doen en om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter.

De PvdA zegt in de motie het morele standpunt van de aanvrager om de aantasting van het Hogeberggebied door te zetten te betreuren. "Het eigen belang van de aanvrager beschadigt hier het algemeen belang van Texel."

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!