Logo texelsecourant.nl
Foto: Knrm

Cornelis Dito in actie voor lekkend zeilschip

  Politiek

De Cornelis Dito van de KNRM te Oudeschild is vrijdagmiddag rond 13:30 uur een vaartuig met lekkage te hulp geschoten bij de Razende Bol. 

Het bleek om een klein zeilscheepje, genaamd Kobbe, te gaan. Het schip was tijdens laagwater bij de Razende Bol aan de grond gelopen en had daarbij een van de twee kimkielen beschadigd en maakt water. Het schip kon bij hoog water zonder verdere schade losgetrokken worden. Aan het einde van de middag werd het schip losgetrokken. Ondanks schade wilde de eigenaar zelfstandig richting Den Helder varen, ondanks het advies van de bemanning van de Cornelis Dito om langszij gesleept te worden. Hierop werd de tocht naar Den Helder aanvaard, met de reddingboot in de buurt, met een pomp stand-by.

Bij het aanvaren van de havenmond van Den Helder werd de eigenaar van het zeilbootje, in overleg met de Kustwacht, toch gemaand om langszij gesleept te worden. Het risico van zinken in de havenmond, met alle gevolgen van dien waren te groot. Hierop werd de Kobbe langszij genomen door de Cornelis Dito en leverde de bemanning het zeilscheepje af op een scheepshelling aan de Westoever in Den Helder. Na een lange actie lag de Cornelis Dito om 21:30 weer gereed in het boothuis voor de volgende inzet.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!