Logo texelsecourant.nl
Rob van Menen.
Rob van Menen.

Van Menen blijft actief bij gemeente

  Politiek

Rob van Menen, die deze week vertrokken is als gemeentesecretaris op Texel, blijft actief bij de gemeente.

Dat heeft burgemeester Michiel Uitdehaag woensdag in een toelichting op het vertrek van de gemeentesecretaris laten weten. Carla Kersbergen, manager van de afdeling beleid bij de gemeente, neemt de functie van gemeentesecretaris/algemeen directeur tijdelijk waar.

Van Menen blijft in dienst bij de gemeente, bedoeling is dat hij voor de gemeente projecten onder zijn hoede gaat nemen. De komende weken bekijken de gemeente en Van Menen welke taken hij gaat uitvoeren. "Van Menen heeft aangegeven graag voor de gemeente Texel te blijven werken."

De gemeentesecretaris was al langer onderwerp van gesprek, omdat hij sinds zijn aanstelling in 2014 nooit op Texel is komen wonen. Texel 2010 stelde daar meermalen vragen over.

Burgemeester Uitdehaag ging desgevraagd niet inhoudelijk in op de reden van het vertrek. Volgens een verklaring van de gemeente waren zowel de gemeente als Van Menen "van mening dat zijn functie-invulling als gemeentesecretaris/algemeen directeur niet langer aan de verwachtingen voldeed." Volgens de verklaring was het Van Menen die in overleg met de gemeente besloot zijn functie niet langer te vervullen.

Texel 2010 stelde recent ook vragen over de verblijfs- en reiskosten van de gemeentesecretaris omdat hij niet op het eiland woonde. Volgens de burgemeester zijn antwoorden op die vragen in de maak.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het beheer van paden op de Hoge Berg door middel van schapenbegrazing is een goed idee.Reageren!