Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende Marjan de Groot

Politiek

Marjan de Groot is op 22 maart 2017 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde tijdens de raadsvergadering op de dag dat zij haar vertrek als raadslid bekend maakte. Ze wordt opgevolgd door Cees Hoogerheide. Ze ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Michiel Uitdehaag.

De Groot heeft een lange staat van verdienste in de binnenlandse politiek. Van 2002 tot 2008 was ze raadslid voor de VVD in de gemeente Bunnik. Dit raadslidmaatschap eindigde door haar vertrek naar Texel waar ze van 2010 tot 2013 raadslid was voor de VVD. 

Nadat het tot een breuk kwam met de partij,  begon ze met ZZP, Zelfstandige Zonder Partij dat via Lijst 8 doorgroeide tot Sterk Texel met meerdere leden en één zetel in de huidige gemeenteraad. In totaal was ze ruim dertien jaar raadslid. 

Michiel Uitdehaag sprak haar toe: "Een eigen agenda, zelf zaken agenderen en niet alleen de stukken van b en w. Ze is al jaren actief in regionale samenwerkingen. Zo gaat het met De kop werkt de goede kant uit. Scherp van geest en je stak je mening nooit onder stoelen of banken. "  Ook kreeg de politicus de complimenten voor het aan de afspraken houden van het college. 

Marjan de Groot reageerde ook: "Ik heb menigeen overvallen met dit besluit. Door mijn baan als coördinator zorg op de OSG, naast mijn baan als docente was het enorm druk." De Groot blijft op de achtergrond aanwezig bij haar partij. Ze besloot met de woorden: "Respecteer elkaars gewoontes en geloven en ga daar goed en zorgvuldig mee om." 


 
Cees Hoogerheide wordt geïnstalleerd als raadslid. 

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2