John Koopman
John Koopman Foto: Evalien Weterings

Het werk moet gedaan worden!

Politiek

Er moet veel werk gedaan worden op Texel. Heel veel, maar er is een groot personeelstekort. Of zijn er tekort woningen waardoor er geen personeel naar Texel komt? Of is er een landelijk tekort aan personeel?

Als we op Texel het werk gedaan willen krijgen, nu en in de toekomst, zullen we meer personeel moeten zien te krijgen, want in veel sectoren is er een nijpend tekort. Het zou zo kunnen zijn dat we als eiland moeten concurreren met andere regio’s om personeel te werven. Dat kunnen we doen door het bieden van huisvesting. Jongere, of jonge gezinnen wordt zo een kans geboden om een prettig leven op Texel op te bouwen. Of we houden onze eigen jongeren meer op het eiland, in plaats van dat zij er voor kiezen een toekomst ergens anders op te bouwen. 

Het tekort aan woningen is geen specifiek Texels probleem, maar iets wat landelijk speelt. De regels voor bedrijven om personeelswoningen te bouwen of te creëren zijn gelukkig versoepeld; er kan en mag veel op Texel. De gemeente is doordrongen van de noodzaak en heeft haar beleid daarop aangepast. Het is een veelkoppig monster; er is meer werk, er zijn minder jongeren, er is groot tekort aan woningen voor Texelaars en personeel en een veranderend arbeidsethos. Het bedrijfsleven moet samenwerken met de gemeente om oplossingen te bedenken en snel en slagvaardig te kunnen handelen. We moeten in oplossingen denken en dat kunnen ook niet voor de hand liggende ideeën zijn. Het slechtste idee is geen idee. Een perceel grond met heel veel prefab woningen? Drijvende pontons met woningen in de haven? Het klinkt misschien raar, maar ik daag u uit, kom met ideeën.

Aan het werk….

John Koopman

Wij zetten ons graag in voor goede samenwerking op Texel
Meer weten over D66 Texel standpunten? Lees hier ons verkiezingsprogramma
Meer weten over D66 kandidaten en Jonge Democraten Texel? Lees hier meer over onze mensen

Afbeelding
Woontij zoekt een huurheld met een hart van goud! Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Haarherstel en meer bij Boutique Salon Texel Gezondheid 2 uur geleden 2
Afbeelding
Texel nog gevrijwaard van blauwtong Algemeen 5 uur geleden 6
Afbeelding
Expendables en Sinterklaasfilms Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
“Zien waar je afgeweken bent van je eigen basis" Gezondheid 10 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 28 september 2023 Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Aron Zeeman genomineerd als mediatalent van het jaar Algemeen 28 sep., 13:30 54
Afbeelding
Annelies helpt met genezen van onzichtbare blauwe plekken Gezondheid 28 sep., 08:30 2