Logo texelsecourant.nl
Johan Oosterhagen en Johan Molema van VNL vrijdag op Texel Airport. Op de flyers Jan Roos.
Johan Oosterhagen en Johan Molema van VNL vrijdag op Texel Airport. Op de flyers Jan Roos. (Foto: Bron: Vliegen in Nederland)

Jan Roos landde wel, maar dan op posterformaat

  Politiek

Lijsttrekker Jan Roos kwam niet, kandidaten Johan Oosterhagen en Johan Molema van VNL landden vrijdag wél op Texel.

Letterlijk, de politici van de "klassieke liberale partij" arriveerden per Cessna 172 op Texel Airport. Molema is in het bezit van z'n PPL (Private Pilot License) en stelde voor om Texel te bezoeken. "Texel huisvest namelijk het meest gastvrije vliegveld van Nederland, Texel International Airport. "Lijsttrekker Jan Roos heeft het erg druk en kon niet mee op deze trip. Wij hebben Jan in ieder geval meegenomen op posterformaat", vertelt het tweetal dat na de landing flyerend, posters plakkend over Texel ging en mensen enthousiast probeerden te aken voor de standpunten van VNL.

Zoals het bestrijden van onnodige regelgeving. Ook de website van Vliegen Nederland meldt in het artikel over het bezoek: "Recent bleek uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat het aantal vliegtuigbewegingen op kleine luchthavens in Nederland opnieuw is afgenomen in 2016. Dit kan nimmer de bedoeling zijn. Door het invoeren van de vlaktaks houdt straks elke vlieger geld over om extra vlieguren te kunnen maken. VNL erkent daarnaast dat de general aviation de bakermat is voor de grote luchtvaart en tevens een grote groep enthousiastelingen huisvest. Die mag niet vergeten worden. Nederland kent immers een imposant en kleurrijk luchtvaartverleden met echte pioniers."

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!