Logo texelsecourant.nl
De Konikpaarden.
De Konikpaarden. (Foto: Louis Bakker)

Oproep aan college om paarden te behouden

  Politiek

Burgemeester en wethouders van Texel moeten met Staatsbosbeheer in gesprek gaan om het vertrek en de mogelijke slacht van de konikpaarden uit De Slufter tegen te houden.

Die oproep hebben Texels Belang en D66 gedaan aan het college naar aanleiding van het aangekondigde vertrek van de hengsten.

Volgens beide partijen moet het college zijn best doen de paarden voor Texel te behouden of om een andere gepaste oplossing aan te dragen. Volgens TB en D66 zijn de argumenten van Staatsbosbeheer 'echt te mager' en zijn de paarden juist een aanwinst.

Op het online webplatform Avaaz Burgerpetities is dinsdag een petitie opgestart om te voorkomen dat de hengsten naar de slacht gaan.

De hengsten kwamen in januari 2019 van het Oostvaardersveld in de Flevopolder naar Texel. Toen werd al meteen gesteld dat de aanwezigheid van de paarden na een jaar zou worden geëvalueerd.

Mocht het behouden van de konikpaarden op Texel niet mogelijk zijn, dan moest er een oplossing bij Oostvaardersveld vandaan komen. Daar lijkt nu echter geen sprake van, waardoor de slacht dreigt.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een dam tussen Schotland en Noorwegen, plus één tussen Frankrijk en Engeland ter bescherming tegen de zeespiegelstijging van enkele meters. Goed plan?Reageren!