Logo texelsecourant.nl
Foto: Politie

Politie bekeurt verkeersovertreders

  Politie

De politie trad dit weekend op tegen meerdere weggebruikers die de fout in waren gegaan. 

Op Facebook meldt de politie: "Op vrijdag 5 april zagen wij een man op een scooter door het voetgangersgebied in Den Burg rijden. Bij de staande houding bleek dat de man geen rijbewijs had en dat de scooter niet verzekerd was. De man heeft voor deze feiten 3 processen verbaal gekregen.

Later deze dag zagen wij een man over de Pontweg rijden, van wie wij wisten dat zijn rijbewijs ingevorderd was omdat hij eerder, met te veel alcohol op, een aanrijding had gehad en vervolgens doorgereden was. Tijdens de staande houding bleek dat het kenteken van zijn auto geschorst was. De man krijgt een proces verbaal voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs en hij zal een naheffing krijgen van de motorrijtuigen belasting.

Op zaterdag 6 april zag één onze motorrijders een personenauto andere auto's inhalen op de Pontweg op een plek waar dat verboden is. De snelheid liep daarbij op tot 153 kilometer per uur. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en hij zal proces verbaal krijgen voor de snelheid en het inhalen.

Bij een snelheidscontrole met de lasergun werd een snelheid van 140 kilometer per uur gemeten waar 80 is toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en er word proces verbaal opgemaakt voor de snelheid.

Zaterdagavond zagen wij een personenauto over de Nikadel in De Koog rijden. Het leek erop dat de bestuurder onder invloed was. Een blaasproef bevestigde dit vermoeden. 
De bestuurder blies uiteindelijk 400 ug/l terwijl 220 is toegestaan. Het boetebedrag kwam op €425,-"

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!