Logo texelsecourant.nl
Een van de bij de botsing betrokken auto's.
Een van de bij de botsing betrokken auto's. (Foto: Inter Visual Studio / Marcel Winter)

Twee ongelukken in korte tijd

  Politie

Drie auto's zijn vrijdag aan het eind van de ochtend betrokken geraakt bij een kop-staart-aanrijding op de Nieuwlanderweg. Een fietser raakte gewond bij een aanrijding op de Oorsprongweg nabij De Cocksdorp.

Het eerste ongeluk gebeurde op de kruising met de Kogerweg. De ambulance kwam ter plaatse, maar er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. De auto's liepen flinke schade op. Een van de wagens moest afgesleept worden door een berger. Ook de fietsen op de drager van een van de auto's raakten beschadigd. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

Fietser gewond

Een fietser is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Oorsprongweg nabij De Cocksdorp. Het slachtoffer werd omstreeks half één aangereden door een landbouwvoertuig. De bestuurder van de tractor wilde twee wielrenners inhalen, toen één van de fietsers aangetikt werd. Ambulancepersoneel heeft zich over de gewonde fietser ontfermd, waarna het slachtoffer naar het ziekenhuis is gebracht. Volgens de politie stond de inrichting van de tractor niet rechtop genoeg, waardoor de fietser aangetikt kon worden.

 

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!