Logo texelsecourant.nl
Foto: Ronald Timmer

Cornelis Dito neemt jacht op sleeptouw

  Politie

Reddingboot Cornelis Dito van de KNRM uit Oudeschild is gisteren in actie gekomen om een jacht naar de haven te slepen.

Woensdagavond rond 18:24 uur kwam er melding van een vaartuig met stuurproblemen. Reddingboot Cornelis Dito heeft het zeiljacht op sleeptouw genomen en naar de haven van Oudeschild gebracht.

De KNRM schrijft het volgende verslag:

Woensdagavond 23 mei wordt er even voor half zeven 's avonds alarm gegeven voor de reddingboot Cornelis Dito uit Oudeschild.

Het betreft een zeiljacht met motor/stuurproblemen. De reddingboot vertrekt vanuit het boothuis in Oudeschild en ligt even later al snel naast het jacht, dat zich dan in het vaarwater Texelstroom bevindt.

Het Duitse gezin was met 3 personen onderweg vanaf Vlieland en kregen onderweg motorische problemen. De motor viel uit en had enige rookontwikkeling. Daarop is het jacht met gereefd zeil, tegen de stroom en wind in, koers gaan houden totdat de reddingboot er was. Met een windkracht 5 uit O-NO is het jacht ondertussen aardig verdaagd richting Den Helder.

De Cornelis Dito zet bemanning over op het jacht, maakt een sleepverbinding en meert het jacht veilig af in de haven van Oudeschild. De Duitse bemanning van het jacht, dat de zaken verder goed voor elkaar had, is dankbaar voor de hulp. De reddingboot keert terug naar het boothuis, waar hij om 20.00 weer klaar ligt voor de volgende inzet.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!