Logo texelsecourant.nl

Illegaal vuurwerk in Den Burg aangetroffen

  Politie

De politie heeft in Den Burg bij iemand ruim vijf kilo niet-geregistreerd vuurwerk aangetroffen.

Dat heeft de Texelse politie gisteren op Facebook laten weten in een bericht waarin wordt aangekondigd dat kopers en verkopers van illegaal vuurwerk de komende tijd bezoek van de politie kunnen verwachten.

Waar en wanneer het illegale vuurwerk in Den Burg werd aangetroffen en of het vuurwerk ook in beslag is genomen, stond verder niet in het bericht vermeld. Volgens de politie ging het onder meer om Cobra 4 vuurwerk. "Alle opschriften betroffen Poolse tekst, made in China."

De politie liet weten gegevens van duizenden Nederlandse internetprofielen en websites waarop illegaal vuurwerk wordt aangeboden verzameld te hebben. De advertenties worden nageplozen om kopers en verkopers te achterhalen.

"Handel in illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk; niet alleen voor kopers en verkopers, maar ook voor onschuldige omstanders. Zo wordt het vuurwerk steeds vaker per post verstuurd, waardoor pakketbezorgers risico lopen." De politie wijst in het bericht ook op het risico van zware ongelukken als gevolg van illegaal vuurwerk.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!