Logo texelsecourant.nl
Foto: Job Schepers

Verdachte mishandeling schapen blijft vast

  Politie

De rechtbank in Haarlem heeft donderdag het voorarrest verlengd van een 41-jarige Texelaar die wordt verdacht van dierenmishandeling.

Volgens de rechtbank is het gevaar op herhaling te groot om hem vrij te laten. Ook zijn de beschuldigingen aan zijn adres te zwaar.

De man wordt verdacht wordt van vier gevallen van dierenmishandeling in 2016 en 2017. In alle gevallen is DNA van hem gevonden in een lam. Bij huiszoeking werd DNA van schapen aangetroffen op een boxershort en op enkele spuiten. Ook had de man veterinair glijmiddel in bezit. Ook is hem verboden wapenbezit ten laste gelegd.

Zijn advocaat wil dat de beschuldiging van dierenmishandeling van tafel gaat. Zij vond de tenlastelegging veel te vaag. Ook vroeg ze de voorlopige hechtenis op te heffen, omdat de man al 97 dagen vast zit, financiële problemen dreigen en 97 dagen "wel heel erg lang is".

De rechter zei dat het soms voorkomt dat een verdachte een straf krijgt opgelegd die korter is dan de voorlopige hechtenis, maar zei ook dat dit hier niet aan de orde is. Zelf zei de verdachte dat het voorarrest een zware wissel trekt op zijn financiële situatie en zijn relatie. Hij vindt hetgeen hem "in de schoenen wordt geschoven" verschrikkelijk. Hij heeft geen strafblad, ontkent de mishandeling ten stelligste en moet "walgen" van de beschuldiging.

De rechtbank vond het herhalingsgevaar en de ernst van de aanklachten te zwaar wegen zijn om de man op vrije voeten te stellen. Het onderzoek in de kwestie gaat voorlopig nog door. De inhoudelijke behandeling van het strafproces staat gepland op 18 januari.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!