Logo texelsecourant.nl
Foto: Job Schepers

Rechtbank: Chauffeur shovel moet psychisch onderzocht

  Politie

Er komt extra onderzoek naar de geestelijke vermogens van de 33-jarige man uit Oudeschild, die op 26 oktober 2017 met zijn shovel een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de Schilderweg.

Dat heeft de rechtbank in Alkmaar dinsdag bepaald. De rechtbank zou dinsdag uitspraak doen in de strafzaak tegen de Texelaar, tegen wie een rijverbod van een jaar is geëist. Bij tussenvonnis werd echter bepaald dat hij eerst verder psychisch moet worden onderzocht. Ook moet worden bekeken of hij capabel genoeg is om landbouwvoertuigen zoals shovels te besturen.

De Texelaar heeft een geestelijke beperking. De rechtbank wil met het extra onderzoek duidelijk krijgen of het ongeval hem kan worden aangerekend en of het in de toekomst verantwoord is om hem nog te laten deelnemen aan het verkeer. Tenslotte hoopt de rechtbank met het onderzoek voldoende handvatten te krijgen voor een passende straf.

Bij het ongeval van twee jaar geleden raakte een 95-jarige vrouw dusdanig zwaargewond, dat zij korte tijd later overleed. De fatale botsing ontstond doordat de Texelaar zijn shovel op het laatste moment nog vlak voor een hem tegemoetkomende auto het weiland wilde insturen. De bestuurder van de auto, met in totaal drie inzittenden, kon niet meer op tijd remmen.

Het is niet bekend wanneer de zaak tegen de Texelaar wordt hervat.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!