Logo texelsecourant.nl
Het Onderwijscentrum komt niet meer in het verlengde van de OSG, maar wordt een losstaand nieuw gebouw.
Het Onderwijscentrum komt niet meer in het verlengde van de OSG, maar wordt een losstaand nieuw gebouw. (Foto: Google Maps)

Scholen bekijken consequenties losstaand Onderwijscentrum

  Onderwijs

De schoolbesturen van de vijf basisscholen in Den Burg gaan de komende drie weken bekijken wat de consequenties zijn van de besluitvorming in de gemeenteraad over het Onderwijscentrum.

Dat hebben Jan Bot (bestuursvoorzitter Kopwerk en Schooltij), Gert Jan Veeter (Sarkon) en Ton Jong (Samenwerkingsschool Den Helder) vandaag in een gezamenlijke brief aan de ouders laten weten.

Volgens de schoolbestuurders wordt met alle direct betrokkenen bekeken wat de consequenties zijn nu het Onderwijscentrum een losstaand gebouw wordt en niet meer deels in het OSG-gebouw komt zoals aanvankelijk de bedoeling. Er wordt ook bekeken welke kansen een volledig nieuw schoolgebouw biedt.

De schoolbesturen zeggen hun best te doen het proces zo min mogelijk te vertragen. Er moeten echter onder meer nieuwe afspraken en nieuwe tekeningen gemaakt worden en daar zijn veel partijen bij betrokken.

"Hoewel we nu niet in hetzelfde gebouw als de OSG komen, hechten we eraan om nu alvast uit te spreken dat we onze uiterste best blijven doen om de inhoudelijke samenwerking te zoeken en een doorgaande lijn voor alle Texelse kinderen te realiseren."

De schoolbesturen van de Thijsseschool, Jozefschool, Kompasschool, Vrije School en De Fontein verwachten voor de kerstvakantie met nadere informatie te komen. "Dan verwachten we ook beter zicht te hebben over de tijd die we nodig hebben om nieuwe tekeningen te maken, de tijd die nodig is om daar draagvlak voor te krijgen en een eerste indicatie wanneer het Onderwijscentrum Texel kan zijn gerealiseerd."

De planning daarvoor was aanvankelijk de zomer van 2019 en dat werd een tijdje geleden al verschoven naar de zomer van 2020. 

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het geplande kunstwerk van het Hoogheemraadschap als monument voor de Dijkversterking moet er komen.Reageren!