Logo texelsecourant.nl
Burgemeester Michiel Uitdehaag spreekt de gasten toe in de aula van de OSG.
Burgemeester Michiel Uitdehaag spreekt de gasten toe in de aula van de OSG. (Foto: Jeroen van Hattum)

OSG overgedragen aan nieuwe stichting

  Onderwijs

De OSG in Den Burg is maandagmiddag, aan het begin van het nieuwe schooljaar, officieel overgedragen aan de nieuwe stichting OSG De Hogeberg.

Het betekent dat de OSG bestuurlijk zelfstandig is geworden en niet meer onder het bestuur van burgemeester en wethouders valt. De OSG was nog één van de vijf scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland waar dat het geval was.

De school valt nu onder de nieuwe stichting die een Raad van Toezicht met vijf mensen kent van wie twee Texelaars (Andrew Albers en Pepijn Lijklema). De laatste twee waren maandagmiddag bij de overdracht aanwezig.

De nieuwe stichting OSG De Hogeberg gaat samenwerken met Scholen aan Zee, ROC Kop van Noord-Holland en de stichting Samenwerkingsschool in Den Helder om samen de schouders onder het onderwijs in de regio te zetten. De voormannen van Scholen aan Zee, het ROC en de stichting Samenwerkingsschool benadrukten maandag dat ze elkaar hard nodig zullen hebben voor goed onderwijs.

De OSG was tien jaar geleden ook al in beeld voor verzelfstandiging toen het openbaar basisonderwijs op Texel zelfstandig werd, maar destijds werd besloten de OSG nog wat langer onder het college te laten vallen in verband met de verbouw en nieuwbouw van de school die toen gaande was. 

De overdracht naar de stichting is op 1 oktober helemaal rond.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!