OSG in Den Burg.
OSG in Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Update: Alle namen Raad van Toezicht bekend

Onderwijs

De namen van de Raad van Toezicht van de OSG zijn bekend. Op de lijst, waarop drie mensen van de overkant en twee Texelaars prijken, staan de nodige zwaargewichten. De lijst bestaat uit Rob Limper, Jan Mesu, Thijs Pennink en Pepijn Lijklema. Vanmiddag werd bekend gemaakt dat Andrew Albers als vijfde lid is toegevoegd aan de Raad van Toezicht. 

Rob Limper was tot 2011 directeur van de Vereniging Openbaar Onderwijs, was voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs in Amstelveen en werkt momenteel als zelfstandig onderwijsadviseur; Jan Mesu is voormalig wethouder van de gemeente Bergen, directeur van Tabijn onderwijsmanagement en zat in de Raad van Toezicht van Stichting Allure en Thijs Pennink is directeur van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland-Noord en was directeur van de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland. Van Texel komt Pepijn Lijklema. Hij was dit jaar nummer twee op de lijst van D66 in aanloop naar de verkiezingen, maar dankt zijn plaats in de Raad van Toezicht vooral aan zijn werkzaamheden als eigenaar van Texlabs. TexLabs is een non-profit organisatie en heeft als doel om initiatieven op Texel op het gebied van innovatie te ondersteunen ter bevordering van de lokale kennis en economie. TexLabs probeert lokale ondernemers en organisaties te koppelen aan kennisinstituten en universiteiten om zo tot innovatieve lokale producten te komen.  Andrew Albers was docent op de Thijsseschool en vanaf de jaren '70 actief in de schoolbegeleidingsdienst in Den Helder, waarvan de laatste twintig jaar in de directie. Tevens was hij vanaf het begin actief in het project 'Weer samen naar school' en was hij de afgelopen tien jaar betrokken bij de opvolger, het traject passend onderwijs in de kop van Noord-Holland. 

Uitgangspunt van de Raad van Toezicht is dat er twee Texelaars in zitten en dus was het wachten op de laatste Texelse naam. De Raad van Toezicht gaat controle houden op zowel de inhoudelijke kant als de financiële kant van de school. Zij zullen hierbij nauw samenwerken met directeur bestuurder Marcella Engbrenghof. Er is nog één maar aan het verhaal. De raad moet nog besluiten over het voorstel van het college om de school per 1 september te verzelfstandigen. De raad neemt hier 18 juli een besluit over, het is niet te verwachten dat de raad de verzelfstandiging tegengaat. 

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 1 uur geleden 3
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 3 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 5 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 21 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10