Logo texelsecourant.nl
Op De Staart zijn de hekken aan de kant, fietsers openen de vernieuwde weg door Waalenburg.
Op De Staart zijn de hekken aan de kant, fietsers openen de vernieuwde weg door Waalenburg. (Foto: Gerard Timmerman)

Waalenburg vrijdagmiddag geopend

  Natuur

Geholpen door omwonenden heeft burgemeester Uitdehaag vanmiddag natuurgebied Waalenburg geopend. Het heringerichte gebied zal tijdens het paasweekend weer toegankelijk zal zijn, De Staart is weer open. 
De opening gebeurde symbolische door op de kruising Polderweg-De Staart de bouwhekken te verwijderen. Aansluitend werd per fiets het nieuwe fietspad dat de Westerboersweg verbindt met de Nieuwlanderweg (dat uitkomt bij De Voorzorg) geopend.

Waalenburg is de afgelopen maanden opnieuw ingericht tot robuust natuurgebied. Er kan onder meer een kijkje worden genomen bij de uitkijkpunten halverwege De Staart. De officiële opening van Waalenburg is komend najaar.


Burgemeester Uitdehaag fietst bij de opening van het nieuwe fietspad door Waalenburg voorop, hier ter hoogte van de brug. 


Erik Menkveld van beheerder Natuurmonumenten bij de twee keien van circa 30.000 jaar oud die bij graafwerkzaamheden tevoorschijn kwamen. Ze staan nabij de voormalige boerderij De Voorzorg, waar volgend jaar Natuurinformatiecentrum De Marel wordt geopend. 


Bovenaanzicht van het krekengebied van  Waalenburg. Foto Ton Zegers. 

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het beheer van paden op de Hoge Berg door middel van schapenbegrazing is een goed idee.Reageren!