Logo texelsecourant.nl
Foto:

Kwadijkervlot herstelt tuinwallen en insectenreservaat Zandkuil

  Natuur

Elk voorjaar komt de werkgroep Kwadijkervlot uit Purmerend een weekend helpen in de Texelse natuur.

Op zaterdag 23 maart gaat de groep vanaf 9:30 tuinwallen bouwen en op zondag 24 maart wordt er vanaf 10:00 gewerkt in insectenreservaat De Zandkuil (Doolhof 6). Hulp is van harte welkom, aanmelden kan bij Ben Brugge via bbrugge@xs4all.nl.

Sjouwers en bouwers gezocht

Dit jaar organiseert de natuurvereniging IVN Texel elke maand een activiteit voor basisschoolkinderen onder de naam IVN Strunerkids. Op zaterdag 23 maart zijn alle kinderen welkom om samen met vrijwilligersgroep Kwijdervlot te helpen bij het bouwen van tuinwallen. Tijdens het bouwen leren we wat tuinwallen zijn en wat er groeit en leeft in, op en rond een tuinwal. Deze gratis activiteit is voor alle kinderen, de jongsten graag onder begeleiding van een ouder/verzorger. De IVN StrunerKids beginnen om 11:00 aan de Pontweg tegenover de schapenboerderij (Pontweg 77). Daar is weinig parkeerruimte dus kom lekker op de fiets. Doe kleren aan die vies mogen worden en neem een schep mee als dat kan. Aanmelden is verplicht (i.v.m. de lunch voor kinderen) en kan door een mail te sturen naar texelsenatuurstruners@gmail.com.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!