Logo texelsecourant.nl
Polder Ceres waar de watercrassula is aangetroffen.
Polder Ceres waar de watercrassula is aangetroffen. (Foto: Jeroen van Hattum)

Bestrijding watercrassula in polder Ceres

  Natuur

De provincie Noord-Holland gaat de komende tijd de opmars van de watercrassula in polder Ceres een halt toeroepen.

Watercrassula is een exotische waterplant die snel om zich heen kan woekeren en lastig te bestrijden is. De plant kan volgens de provincie een probleem worden voor de natuur op het eiland, omdat hij inheemse soorten verdringt. De watercrassula kan ook de doorstroming van watergangen belemmeren.

Volgens de provincie wordt er grond aangebracht in de polder Ceres om te voorkomen dat de watercrassula verder kan groeien. Op die manier wordt de groeiplaats ongeschikt gemaakt. Het aanbrengen van de grond gebeurt in het broedseizoen. "Er is nu actie nodig, er kan niet gewacht worden tot het volgend najaar."

Volgens de provincie wordt bij de werkzaamheden zo goed mogelijk rekening gehouden met de de aanwezige natuurwaarden in polder Ceres. De provincie bestrijdt de watercrassula gezamenlijk met het hoogheemraadschap, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de gemeente. Het werk moet voor 1 mei zijn afgerond.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!