Logo texelsecourant.nl
Archieffoto Sytske Dijksen
Archieffoto Sytske Dijksen (Foto: Sytske Dijksen)

Voorzichtigheid geboden door storm

  Natuur

Vanwege extreme windstoten vandaag is voorzichtigheid geboden wanneer men naar buiten gaat, dat benadrukt de gemeente op haar website. 

Het KNMI waarschuwt voor zeer zware windstoten aan onze kust van 100 – 120 km/u. Er is risico op omvallende bomen en losse takken maar ook op loslatende en loswaaiende onderdelen van strandhuisjes. Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen. Bij de parkeerplaats nabij de Jumbo in Den Burg waaide een boom om.  Sietske Dijksen uit Den Hoorn waarschuwt mensen extra alert te zijn op het strand bij paal 9: "Bij Paal 9 zakte ik binnen enkele seconden tot over mijn knieën in het drijfzand. Ik moest eruit getrokken worden. Best een enge en totaal onverwachte ervaring!"


De Binnenburg ter hoogte van De Smulpot is enige tijd afgezet, nadat een tak dreigde af te breken.

Omgewaaide boom Vogelenzang. (Foto: Jolanda Knol-Jonkers)Ook dit strandhuisje nabij paal 20 heeft betere tijden gekend. (Foto: Jan van der Star).De schade bij Strandpaviljoen Vijftien is aanzienlijk. (Foto: Klaas de Jong).


Afslag bij paal 9 waardoor de eerder gedane suppletie alweer wordt aangetast. (Foto Jeroen van Hattum)

De eerste schademeldingen komen inmiddels binnen. Op beelden bij Strandpaviljoen vijftien is te zien hoe het terras zwaar te lijden heeft gehad onder de storm. Schotten zijn omgewaaid en ramen zijn kapot.

Wie foto's van de storm heeft kan deze naar de redactie sturen. 

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Moet de gemeente meebetalen aan het onderhoud van fietspaden van Staatsbosbeheer.Reageren!