Logo texelsecourant.nl

Snow White terug in zee

  Natuur

De albinozeehond die vanwege zijn witte vacht 'Snow White' werd genoemd is terug in de natuur. De gewone zeehond werd deze ochtend uitgezet bij De Volharding op het noordelijkste punt van Texel.

Snow White werd in oktober bij Ecomare binnengebracht, nadat de dierenverzorgers een melding kregen van een witte zeehond die op de Waddendijk lag. Het diertje zorgde voor enige verwarring vanwege zijn frappante kleur. Hoewel zijn witte vacht deed denken aan de babyvacht van een grijze zeehond, was het toch overduidelijk een gewone zeehond. Het was de eerste albinozeehond ooit bij Ecomare. 

'Snow White' werd uitgezet samen met een soortgenoot. Deze ging er direct voortvarend vandoor, terwijl de albinozeehond het allemaal wat rustiger aan deed. Zijn soortgenoot kroop eerst een stuk over het strand en moest door de verzorgers richting het water gedirigeerd worden. Eenmaal in het water bleef dit exemplaar nog in de buurt. Van Snow White was al snel geen spoor meer te ontdekken. Hij genoot blijkbaar dusdanig van zijn vrijlating dat hij al snel het ruime sop koos.

Zender

Het komende halfjaar blijft Ecomare de albinozeehond volgen door middel van een zender op zijn rug. Het dier ondervindt hier geen last van. Op de website van Ecomare zal regelmatig een update te zien zijn van waar de zeehond zoal gezwommen heeft. Omdat men hierbij wel afhankelijk is van het feit of Snow White in de buurt van een zendmast komt, kan het soms zo zijn dat er enkele weken geen gegevens zijn. 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!