Logo texelsecourant.nl

WAD film special op camping De Krim Texel

  Natuur

De Waddenvereniging biedt in samenwerking met Ruben Smit Productions en camping De Krim Texel op maandag 22 juli een bijzondere filmvertoning aan van WAD, overleven op de grens van water en land.

Lieke Dekker van de Waddenvereniging geeft een inleiding over tien jaar Waddenzee Werelderfgoed. Cameraman Ruurd Jelle van der Leij vertelt wat er allemaal bij kwam kijken om deze allereerste natuurfilm over de Wadden te maken.

Ode aan de Waddenzee
WAD brengt de unieke en zeer dynamische natuur van het waddengebied in beeld als nooit tevoren. De kijker krijgt het in spectaculaire beelden te zien. Van de geboorte tot een zeehond, de hachelijke gang van jonge bergeendkuikens vanuit hun nest in een verlaten konijnenhol naar zee tot bijzondere natuurfenomenen als Noorderlicht, zeevonk en een bevroren Waddenzee. Het maken van de film duurde maar liefst vijf jaar, waarbij onder de meest extreme omstandigheden gefilmd werd. De nieuwste apparatuur en filmtechnieken werden gebruikt zoals: timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera's. Ruurd Jelle van der Leij licht na de film toe hoe de beelden gemaakt zijn.

Het wad beleven
De Waddenvereniging is één van de partners van de film en gebruikt camping de Krim in de Cocksdorp al jarenlang als uitvalsbasis voor het geven van wadexcursies op Texel. Ook deze zomer
kunnen bezoekers bijna dagelijks het waddengebied ontdekken met vrijwilligers van de Werkgroep Excursies (WEX) van de Waddenvereniging. Een overzicht van alle excursies is te vinden op de website wexcursies.nl en zijn online te boeken via de agenda van Ecomare Texel. Dit jaar biedt de Waddenvereniging in samenwerking met de Krim voor het eerst ook bijzondere events aan. De WAD film Special op 22 juli a.s. is daar één van.

10 jaar Werelderfgoed Waddenzee
In 2019 is het precies tien jaar geleden dat de Waddenzee als enige natuurgebied in Nederland werd uitgeroepen tot werelderfgoed. De film WAD laat de variatie zien van al het leven dat er in de Waddenzee is. Oók kun je zien hoe al die planten en dieren met elkaar samenleven en hoe kwetsbaar de samenhang tussen alles is. Bescherming van de unieke natuur is nog altijd nodig. Onlangs presenteerde de Waddenvereniging haar 10 grootste zorgen in het kader van 10 jaar Werelderfgoed Waddenzee. Wat het waddengebied zo bijzonder maakt dat het een Werelderfgoed is, wordt toegelicht door Lieke Dekker, voorzitter van de Werkgroep Excursies van de Waddenvereniging.

Voorverkoop gestart!
Waar kun je de alom geprezen film WAD nu beter bekijken dan op een Waddeneiland zélf! De WAD film special start maandag 22 juli om 18.30 uur in de Evenementenhal Texel op Vakantiepark De Krim, Roggeslootweg 6, De Cocksdorp.

De voorverkoop is gestart via krim.nl/wad-filmspecial. Kaarten zijn nu met extra korting te bestellen voor €12,- per persoon. Gasten van De Krim Texel en leden van de Waddenvereniging betalen slechts € 9,00 per persoon. Het tarief is inclusief parkeren en gebruik van de garderobe. Als het event niet uitverkocht is, zijn er ook nog aan de deur kaarten te krijgen voor € 14,00 per persoon.


 

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!