Logo texelsecourant.nl
Foto: Gerard Timmerman

StrunerKids op zoek naar insecten

  Natuur

Dit jaar houdt de natuurvereniging IVN Texel elke maand een activiteit voor basisschoolkinderen onder de naam IVN StrunerKids.

Zaterdagmiddag 20 juli gaan ze onder begeleiding van gidsen van de insectenwerkgroep op zoek naar kleine kriebelbeestjes. Insecten prikken ons soms en daarom vinden we ze vervelend, maar eigenlijk zijn het hele nuttige beestjes. "We gaan ze vangen met een vlindernetje zonder ze te beschadigen, daarna kunnen we ze goed bekijken met een loep, de gidsen kunnen veel vertellen over de insecten-skills", schrijft Titia Klok.

Omdat insecten niet actief zijn als het koud is, hard waait of regent, gaat deze excursie alleen door bij mooi weer. Deze gratis excursie is voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar eventueel met hun ouders/verzorgers. Het begint om 14:00 uur bij het barbecueveld aan de Randweg in De Dennen en het duurt ongeveer anderhalf uur. Aanmelden via texelsenatuurstruners@gmail.com.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De wethouder gaat opnieuw in gesprek met de verenigingen over de tarieven van de sportaccommodaties (waaronder de nieuwe sporthal).Reageren!