Logo texelsecourant.nl

Veel interesse voor HavenVIStijn

  Landbouw / Visserij

Op de haven van Oudeschild is vandaag het HavenVistijn gehouden. Op de haven was van alles te zien wat met de visserij te maken heeft. Van verse schol, gerookte vis en rivierkreeftjes tot visserskunst, visserijquizen en het netten boeten.

Traditiegetrouw was het een drukte van jewelste op het evenement dat bedoeld is ter promotie van de visserij. De kotters lagen er knap bij en er was van alles te zien en te beleven.Grote publiekstrekker was opnieuw de kraam met vangsten van de Noordzee. Jong en oud keken hun ogen uit bij het zien van onder meer een zandhaai, een gladde haai, een zeeduivel, diverse kreeften, poon en tal van ander leven uit de zee. De vissermannen gaven uitleg over de vissen die tentoongesteld werden. Menig tas werd door jeugdige bezoeker volgestopt met de walvisbotten die de vissers hadden opgevist. "Kijk, dit is een bot van een bruinvis", stelt een jeugdige bezoeker tevreden vast. Haar nichtje was erg tevreden met de varkenstand die zij bemachtigd had. 

Naast van alles wat met de visserij te maken had, waren er diverse kraampjes en kon de jeugd genieten van een klimwand en een springkussen. Veel publiek was met de auto gekomen, waardoor de auto's tot op het industrieterrein geparkeerd stonden. 

Een fotoverslag:


Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!