Logo texelsecourant.nl
Hans Kikkert en Larissa Klaassen met in hun midden reservekampioen Bea 159.
Hans Kikkert en Larissa Klaassen met in hun midden reservekampioen Bea 159.

Bea 159 reservekampioen op keuring Opmeer

  Landbouw / Visserij

Koe Bea 159 uit de stal van Hans Kikkert van hoeve Zuytdorp is reservekampioen geworden op de provinciale keuring in Opmeer.

Op de Landbouwshow in Opmeer werd deze week traditioneel op de eerste maandag van augustus de provinciale koeien keuring gehouden. Hans Kikkert uit Den Hoorn was samen met Larissa Klaassen en de inmiddels op Texel bekende koe Bea 159 afgereisd om mee te doen op de keuring voor het Noord Hollands kampioenschap. Al eens eerder was ze de mooiste koe van Texel, maar vandaag moest ze het in de oudste rubriek opnemen tegen de mooiste koeien van Noord Holland.

Om 6.00 uur waren Hans en Larissa afgereisd naar Opmeer. De koe stond er best voor en rond 11.00 mocht Larissa als begeleidster met Bea 159 de ring in. Al snel werd duidelijk dat zowel Larissa als de koe er zin in hadden. De koe liet zich gewillig showen. Ondanks de warmte stapte Bea 159 rustig herkauwend de ring door. Ze was goed volgevreten zodat ze met een volle buik en pensvulling de fraaie type kenmerken van haar lijf showde.

Het ging vandaag echt gebeuren, ze werd eerst in de productieklasse als tweede geplaatst en daarmee rekende ze alvast af met vele vedettes. Bij de kampioenskeuring bleven er uiteindelijk vier oudere koeien over, die één voor één klasbakken waren. De Jury besprak van achter naar voren de dieren en plaatste als tweede koe, dus het reserve kampioenschap, Bea 159. Ze was een fraai typische dier, die beschikte over de juiste lengte- en breedte maten en maakte daarmee haar frame mooi in balans. Ze beschikte over best beenwerk en met name haar fraai beaderde uier was nog duidelijk boven de hak, een prestatie voor een koe die al meer dan 50.000 liter melk heeft geproduceerd.

Hans nam hiermee tevreden het reserve kampioenschap mee vanuit Opmeer naar het eiland.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!