Afbeelding
Foto: LandbouwMechanisatie

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Redacteuren op Texel met 550 pk sterke trekker

Landbouw / Visserij

Redacteuren Jasper Lentz en Chris Vlaanderen van het agrarische vakblad LandbouwMechanisatie zijn van maandag op dinsdag op Texel. Het verblijf is onderdeel van een roadtrip door Noord-Holland, Friesland en Groningen. Tijdens de 'Zomertour 2018' verzamelen zij bijzondere verhalen voor hun vakblad. Hun vervoer? De 550 pk sterke New Holland T9.565.

De New Holland T9.565 is een van de grootste kniktrekkers van Europa en kost ongeveer €480.000,- Tijdens de reis gaan de redacteuren bij willekeurige akkerbouwers, mechanisatiebedrijven en fabrikanten langs om bijzondere verhalen te verzamelen. Alle belevenissen worden op beeld vastgelegd en vormen uiteindelijk een videoserie op het YouTube-kanaal en de website van het vakblad. Ook verschijnt er een uitgebreid verslag van de reis in het vakblad. 

Texel

Het duo zou Texel dinsdagmiddag tot donderdag aandoen, maar vanwege werkzaamheden aan de brug bij 't Horntje is er dan geen zwaar vervoer mogelijk. Nu komt het duo maandag met de boot van 15:30 uur en vertrekken zij dinsdag weer om 19:00 uur. Na Texel gaat de trekker op een dieplader de Afsluitdijk over. Vervolgens brengen zij de nacht door in Friesland. Tot slot rijden de redacteuren door de provincie Groningen.

Slaapplek gezocht

De redacteuren slapen in een tent achterop de trekker. Echter zijn zij nog wel op zoek naar een plek waar zij de nacht mogen doorbrengen. De redacteuren roepen mensen op om via hun Facebook-pagina en Twitter-kanaal te laten weten waar de mooie akkerbouwverhalen te vinden zijn, waar de koffie klaar staat of waar een plek is om de trekker 's nachts te stallen.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 1 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3