Logo texelsecourant.nl
Albert Blom in 2013.
Albert Blom in 2013. (Foto: Gerard Timmerman)

Albert Blom verkoopt kotter

  Landbouw / Visserij

Hij begon in 1964, maar nu zit het er echt op. De kotter van Albert Blom is woensdag verkocht aan een nieuwe eigenaar in Wieringen. De TX24 gaat nu verder als WR-8. De visserman is vorige maand zeventig geworden, tijd voor een welverdiend pensioen.

De garnalenvisser kwam in 2013 uitgebreid aan het woord in deze krant. Daarin ruim aandacht voor de persoon achter de visserman: "Blom is een bezig baasje. Hij sjort aan touwen, netten, draaft heen en weer over boord, hanteert de waterspuit en doet allerlei andere werkzaamheden."

Blom vist al vanaf 1964. Eerst bij Van der Schans. De timmermanszoon kreeg al vroeg de smaak te pakken. "Na een tijdje moest ik in dienst. Als je een eigen bedrijf had, kreeg je vrijstelling." Hij zette zijn zinnen op een eigen kotter. De bank werkte aanvankelijk niet mee, maar de kotter kwam er toch. 'De TX27. Er kwam een nieuwe motor in en ik heb hem zelf helemaal opgeknapt.' En zo werd Blom op zijn zeventiende zelfstandige. In zijn carrière volgde meerde kotters die hij zelf liet bouwen, waarvan de laatste dus de TX24 in 2001. Met de verkoop zit zijn loopbaan als visserman er definitief op.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!