Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Zaak Talk of the Town beslist in voordeel Langeveld

Juridisch

Paul en Rosalinda van Dijk hebben het hoger beroep tegen Frits Langeveld om terug te kunnen keren in restaurant Talk of the Town verloren. het Hof heeft bepaald dat Langeveld in zijn recht stond. Dat maakt Paul van Dijk zelf bekend. Hiermee komt een einde aan een rechtszaak die al begon in 2016.

De zaak bij het hof was aangespannen door de voormalige exploitant, die daarmee in beroep ging tegen een uitspraak die de voorzieningenrechter in Alkmaar eind maart deed. Die oordeelde destijds dat Van Dijk het restaurant moest ontruimen, omdat hij bij Langeveld over 2015 en 2016 een huurachterstand van circa 75.000 euro had opgebouwd.

Dat was nog exclusief de achterstand over de drie jaar daarvoor. Uiteindelijk maakte een andere rechter afgelopen zomer de eindbalans op: daaruit bleek dat Van Dijk Langeveld in totaal nog een bedrag van 170.000 euro aan niet-betaalde huurpenningen is verschuldigd. Van Dijk had zich eerder al neergelegd bij de uitspraak over het financiële geschil. Nu is de zaak definitief gesloten. 

De zaak komt toch nog tot een onverwacht einde. Op 29 november werd nog gemeld dat de uitspraak was uitgesteld tot half januari. "Wij zijn net zo verbaasd over deze plotselinge uitspraak. We zullen ons bij deze beslissing neerleggen. We zijn moegestreden, iedereen ontzettend bedankt voor alle steun. Het heeft niet mogen baten.", laat Van Dijk weten. 

Afbeelding
Michiel Uitdehaag burgemeester Venray Algemeen 5 uur geleden 20
Afbeelding
Voetbal 7 tegen 7 in Den Hoorn Sport 10 uur geleden 1
Afbeelding
Vacature parkmanager Beach Park Texel en Villa Park Vogelmient Algemeen 12 uur geleden 14
Afbeelding
Cursus portrettekenen bij Artex Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
“Tegen de stroom in..." thema Soep op Zondag Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Day for Change Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Expositie TEEVA in Hoornder Vermaning Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Van waar ik bromde, naar waar ik woonde Column 6 feb, 16:30 1