Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Zaak Talk of the Town beslist in voordeel Langeveld

Juridisch

Paul en Rosalinda van Dijk hebben het hoger beroep tegen Frits Langeveld om terug te kunnen keren in restaurant Talk of the Town verloren. het Hof heeft bepaald dat Langeveld in zijn recht stond. Dat maakt Paul van Dijk zelf bekend. Hiermee komt een einde aan een rechtszaak die al begon in 2016.

De zaak bij het hof was aangespannen door de voormalige exploitant, die daarmee in beroep ging tegen een uitspraak die de voorzieningenrechter in Alkmaar eind maart deed. Die oordeelde destijds dat Van Dijk het restaurant moest ontruimen, omdat hij bij Langeveld over 2015 en 2016 een huurachterstand van circa 75.000 euro had opgebouwd.

Dat was nog exclusief de achterstand over de drie jaar daarvoor. Uiteindelijk maakte een andere rechter afgelopen zomer de eindbalans op: daaruit bleek dat Van Dijk Langeveld in totaal nog een bedrag van 170.000 euro aan niet-betaalde huurpenningen is verschuldigd. Van Dijk had zich eerder al neergelegd bij de uitspraak over het financiële geschil. Nu is de zaak definitief gesloten. 

De zaak komt toch nog tot een onverwacht einde. Op 29 november werd nog gemeld dat de uitspraak was uitgesteld tot half januari. "Wij zijn net zo verbaasd over deze plotselinge uitspraak. We zullen ons bij deze beslissing neerleggen. We zijn moegestreden, iedereen ontzettend bedankt voor alle steun. Het heeft niet mogen baten.", laat Van Dijk weten. 

Afbeelding
Dwergvinvis gezien bij paal 17 Algemeen 11 uur geleden 6
Afbeelding
Nieuwe Texel Darts Trophy op De Krim Algemeen 14 uur geleden 5
Afbeelding
Nét niet voor Betsema in Boom Algemeen 16 uur geleden 3
Afbeelding
De Lezersfoto - Ochtendfile Algemeen 23 uur geleden 18
Afbeelding
Koreaanse detective in Cinema Texel Algemeen 2 dec, 16:00
Afbeelding
Zienswijzen als reddingsboei tegen maatregelen in Paraplubestemmingsplan verblijfsrecreatie Algemeen 2 dec, 14:00 4
Afbeelding
Boomsingel onderhoud langs Waalenburgerdijkje Algemeen 2 dec, 08:00 2
Afbeelding
Texel deze Week 1 december 2022 Algemeen 1 dec, 18:39