Logo texelsecourant.nl
Na het prachtige weer, waren de meeste mensen wel toe aan een bui... En die zag je al van verre aankomen.
Na het prachtige weer, waren de meeste mensen wel toe aan een bui... En die zag je al van verre aankomen. (Foto: Wim Ploeg)
De lezersfoto

De lezersfoto - Na regen komt zonneschijn.... en andersom

  Ingezonden

Het was me het weekje wel. Het prachtige weer stuwde de temperaturen flink op. De climax kwam op donderdag met een verfrissende onweersbui. Het leverde mooie foto's op. U ook een mooie foto gemaakt? Twijfel niet, stuur hem naar de redactie en deel hem met duizenden lezers.


Gerard van dam

Deze specht in de tuin van Marja Graaf maakt het wel heel bont.

C.D. Visser schrijft bij de volgende foto: " N.a.v. uw artikel over een zeldzame nachtvlinder stuur ik u deze foto. Deze heb ik vorige week bij mijn caravan op het Kogerstrand gemaakt. Ik weet niet of deze ook zeldzaam is, maar ik hem zelf nog nooit gezien." Welke vlinderkenner helpt ons uit de brand?


Vijf groene kikkers in een slootje in De Dennen, opgestuurd door Jolanda Knoop. Komt het "Paul McCartney-gevoel" bij u ook al een beetje naar boven? Wie deze niet snapt moet maar even zoeken op Youtube naar 'We All Stand Together'.

Strandhuisjes in de mist, een prachtige plaat van Sytske Dijksen.

"Bij Paal 26/27 kwam gisteren bij laag water een wrakje of zoiets tevoorschijn. Weten jullie misschien waar het van is?", schreef Sytske Dijksen donderdag. Ze kwam zelf enige tijd later al met een mogelijke uitkomst na wat google-werk en een tip van deskundige Hans Eelman: "Het schip 'Revolving Light' werd gebouwd in Canada in 1875 en verging in de nacht van 18 op 19 december 1902 bij de Slufter. Het vierkant van een boerderij langs de Pijpersdijk is met hout van dit schip gebouwd. Dat vond ik op internet, op een pagina van De Boerderij." 

 
Zonnige plaatjes van MArieken Fransen uit Den Burg...

"Lepelaar die een vis ziet", schrijft Gerard van Dam uit Barendrecht... Die heeft zijn visjes dan wel op het droge Gerard. Een andere foto van Gerard van Dam staat in de krant van gisteren en is tevens te vinden als omslagfoto op onze Facebookpagina.

 
Zelfs meer zon dan in Zeeland, stelt Wim Ploeg tevreden vast als hij deze foto's opstuurt. 
 
We sluiten de week af met het regenbuitje van donderdag. Justin Segerink van Justin Sinner Pictures schreef er bij: "Kwam me daar ff een bui aan!!! Prachtige wolkenluchten trekken over Texel. Foto is genomen aan de Oude Kogerweg."

Ingestuurde foto's

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!