Logo texelsecourant.nl
De suppletie bij paal 9.
De suppletie bij paal 9.
Wat ik zeggen wou

"Nachtmerrie over zandsuppletie"

  Ingezonden

Frits Bonne, voormalig medewerker van de vroegere Texelse afdeling van Rijkswaterstaat, beziet met zorg hoe RWS omgaat met de zandsuppletie bij paal 9. Hij schreef er een ingezonden brief over.

Na het lezen van het artikel aangaande de voortgang van de zandsuppletie in de TC van dinsdag 20 juni j.l begon de maagzuurproductie weer aardig op gang te komen zeg maar. Wat is er toch aan de hand met de ooit zo fiere organisatie RijksWaterStaat....verworden tot een papieren tijger verstrikt in de door zichzelf verzonnen regelgeving.

Met betrekking tot de maand vertraging betreffende de suppletie bij paal 9 werd als antwoord gegeven: "Door de interne aanbestedingsprocedure bij de RWS is de opdracht een maand later gegund dan gepland" Volgens mij lopen ze al een jaar achter de feiten aan, maar goed een maand vertraging dus, veroorzaakt door henzelf. Hoeveel aanbestedingen doet RWS eigenlijk, één per 10 jaar?? je kent je eigen procedures toch wel!!!

Gaat deze club over enige tijd ook het onderhoud doen aan de zandige PH-dijk? God verhoede dat, voor hetzelfde geld zijn dan ook zomaar een maand te laat, helaas gaat het dan om onze veiligheid en niet om strand huisjes! Maar ik dwaal af terug naar de westkust en de vragen die gesteld werden, wat is de reden dat dit nog niet klaar is? Antwoord deel twee: " door de latere gunning was er nog maar één schip beschikbaar"

Oorspronkelijk was de inzet van drie schepen gepland, vraag blijft waar zijn die twee schepen gebleven, Bermuda-driehoek? of....interne procedure's bij de aannemer? Of..papieren scheepjes. zou zomaar kunnen toch? Toeval of niet, er restte slechts nog maar één schip en laat die nou ook nog eens te groot zijn en derhalve met halve vrachtjes moet varen, hoe is het mogelijk!!!

Door al dit gedoe slaap ik steeds slechter, maar na gisteravond een tijdlang liggen te woelen viel ik dan toch in slaap en...droomde, jawel ik droomde dat ik het antwoord had: al dat gedoe bij de RWS komt door de papadagen, jawel ik weet het zeker, ik droomde dat ik op strand zat bij Bloemendaal en zag daar 's morgens een RWS-papa met zijn telgje aankomen lopen met koelbox, schepje en een bootje.

Na zich te hebben geïnstalleerd, ging de papa met zijn telgje in het zwin spelen. Het manneke was ontroostbaar en bleef maar jengelen om meer bootjes, papa had er 3 beloofd en met het antwoord van zijn pa, interne aanbestedingsprocedure jongen, nam ie geen genoegen, papa vergeten probeerde ie nog, echter papa zweeg.

Even verderop speelt een papa ook in het zwin, gehuld in een ietwat verwassen T-shirt met NIOZ-logo. De man probeert het zwin af te dammen middels een dijk van zand, een zandige variant a.h.w., echter de mini golfjes deden het noeste werk van de man telkens teniet. Even later komt er een jonge man aanlopen en roept naar de man, uitgespeeld pa? Kom dan gaan we naar huis, als we nu gaan halen we de boot van 6 uur nog!

Badend in het zweet werd ik wakker, wat een rare droom, een nachtmerrie zou je zeggen...

Frits Bonne

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!