Logo texelsecourant.nl
Wat ik zeggen wou

Toeristenbelasting

  Ingezonden

Met mijn gezin heb ik iedere uithoek van Nederland bezocht en op diverse plaatsen overnacht. Ditzelfde geldt voor bijna alle Europese landen en vrijwel overal wordt toeristenbelasting geheven. Nog nooit heb ik medereizigers ontmoet, die vanwege deze belasting van  hun reis hebben afgezien.

In nagenoeg alle toeristische steden en gebieden betaalt iedere automobilist om zijn auto te parkeren. Nog nooit heb ik iemand gesproken die, vanwege de parkeertarieven bij de Texelse strandslagen, niet naar het strand is gegaan. Wellicht gaan veel zee- en zonaanbidders per fiets, trouwens.

Wel heb ik veel mensen gesproken die op Texel een familieweekend, een reünie of een ander groepsevenement wilden organiseren, maar daar vanaf moesten zien a.g.v. de hoge prijzen van de recreatieve verblijven, zeker in vergelijking met dezelfde onderkomens, met evenveel of zelfs meer faciliteiten, in andere mooie delen van Nederland. Ja, ook in het hoogseizoen.

Daarnaast heb ik eveneens toeristen gesproken die de horeca , ondanks de goede kwaliteit van het gebodene en de prettige bediening, maar i.v.m. de (te) hoge prijzen, moesten mijden.

Maar wat ik nog nooit heb gehoord is, hoe een politieke partij haar weloverwogen standpunt terzijde heeft geschoven, alsof er geen eigen politieke verantwoordelijkheid bestaat! Bang voor de kiezers? Geloofwaardigheid is een groot goed, ook/vooral in de politiek.

Texel, pas op je tellen!

Johan Bokma,

Den Burg

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!