Robin van Sambeek en Herman Blom showden de auto voor vertrek.
Robin van Sambeek en Herman Blom showden de auto voor vertrek. Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

"Texels kwartiertje hebben ze schijnbaar overal"

Human Interest

Robin van Sambeek en Herman Blom zijn twee van de Texelaars die meedoen aan Barrelchallenge, een autopuzzeltocht van 2.500 tot 3.500 kilometer. 'Team Vladimir Molotov/ Dimitri Smirnov' beloofde regelmatig een verslag te sturen. Zondagavond stuurden zij hun eerste bevindingen.

Proloog en dag 1:
Zaterdag rond half 12 met een historisch overbeladen Lada Niva uitgezwaaid door familie en vrienden. Alsof we op wereldreis gaan. Ietwat overdreven want ijs en wederdienende zijn we slechts een dikke week op pad. Het zicht door het achterraam wordt belemmerd door tassen en dozen met lekkernijen voor onderweg, ons toegestopt door bezorgde vrienden. Mochten we in Slovenië belaagd worden door hongerige wolven dan kunnen we ze doorvoeden met autodrop. Via Beilen, waar onze Pearlesponsor ons een zonnebril toesteekt sturen we naar Exloo. Het Ladaatje bromt, ik hoor geluiden uit het vooronder die ik nog nooit gehoord heb maar dat komt waarschijnlijk omdat hij eens lekker warm wordt. Ondertussen lezen we in de "barrel-app" dat een auto van Team Texel geteisterd is door pech en voor een spoedreparatie huiswaarts keert. 

Aangekomen in Exloo zijn we niet de eersten. Al gauw blijkt dat het voor een groot aantal deelnemers niet de eerste keer is. Het lijkt een soort familie reünie. Wij zijn de "kouwe kant" die voor het eerst op de reünie is maar al snel raken we gezellig in gesprek met routiniers uit Medemblik en Hellevoetsluis. Voordat we "te kooi" gaan (mijn teammaat is tenslotte een visserman) treffen we in de lobby de laatste pechvogels van Team Texel die nét voor de laatste boot de koppeling van hun BMW hadden kunnen vernieuwen. 

Dag 1 naar Kempten: omstreeks 6:00 uur worden we gewekt door luid getoeter op de parkeerplaats. De eerste barrels die uit het zuiden des lands al vroeg zijn vertrokken arriveren bij het krieken van de morgen in Exloo. Na het ontbijt nemen we een kijkje op het parkeerterrein. Een bonte verzameling van voertuigen. 240 ongeveer. Van stretched-limo tot Bonanza mobiel en zelfs een flintstone auto. Tegen 9:00 uur (het Texels kwartiertje hebben ze schijnbaar overal) ontvangen we bij het verlaten van het parkeerterrein onze route. Uitgezwaaid door een flinke menigte. 782 snelwegkilometers later rolt onze Russische trots op het trein van het hotel. 

De organisatie had een saaie lange eerste reisdag beloofd en heeft woord gehouden. Morgen gaan we sneeuw zien zeggen ze. Dan gaat de reis naar Moena Italië. We wachten ongeduldig af. Inmiddels horen we dat ook team Texel na autopech en een professorische reparatie Kempten bereikt heeft. De vrolijke ober adviseert ons sweinehaxe. Ons dooits iest niegt zo guut dus we laten ons verrassen. Tot morgen.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 5 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 10 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1