Logo texelsecourant.nl
Burgemeester Uitdehaag overhandigt het getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds aan Nigel Tervoort.
Burgemeester Uitdehaag overhandigt het getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds aan Nigel Tervoort. (Foto: Gerard Timmerman)

"Als mij ooit iets overkomt, dan hoop ik dat Nigel in de buurt is"

  Human Interest

Een bijzonder eerbetoon voor Nigel Tervoort, die ruim een jaar geleden - toen 17 jaar oud - in Den Helder een man reanimeerde.

Uit handen van burgemeester Michiel Uitdehaag ontving hij maandag het getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds.

"Er gaat iets mis, ik moet iets doen", dacht Nigel toen een man die voor hem reed in elkaar zakte. Nigel schoot te hulp en begon hem te reanimeren. Met succes: de man heeft het voorval overleefd. Er waren meerdere omstanders aanwezig, maar Nigel was de enige die hulp verleende. Anderen, onder wie heel wat jongeren, keken toe of filmden de gebeurtenis zelfs. Later had Nigel het daar best moeilijk mee. Ook ging Nigel daarna naar het ziekenhuis, om troost te bieden aan de echtgenote van de man.

Voor de burgemeesters van Texel en Den Helder was zijn doortastende optreden, al op zeer jonge leeftijd, reden hem aan te melden bij het Carnegie Heldenfonds. Zijn doortastend optreden en zijn leeftijd getuigen van goed burgerschap. Naast het getuigschrift ontvangt hij een geschenk. Eén van de mooiste complimenten die hij kreeg was deze reactie van iemand. "Als mij ooit iets overkomt, dan hoop ik dat Nigel in de buurt is."

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!