Logo texelsecourant.nl
Jesse Blaauboer: "Het is de bedoeling dat het een bar wordt met muziek van nu."
Jesse Blaauboer: "Het is de bedoeling dat het een bar wordt met muziek van nu." (Foto: Job Schepers)

'Dos Santos' opent deuren in voormalig feestcafé 'De Wijsneus'

  Human Interest

Hij heeft net zijn opleiding 'verzorgende IG' afgerond, fantastisch werk zegt hij zelf, toch gaat hij totaal iets anders doen. Vanavond vanaf 22:30 uur opent Jesse Blaauboer (23) uit Den Burg de deuren van Dos Santos in de voormalige Wijsneus in de Dorpsstraat in De Koog.

"Ik ben ook dj en dat zal ik in Dos Santos naast barman ook doen samen met andere dj's. De bar zit achter eetcafé Sjans en werd de laatste tijd alleen gebruikt voor feesten en partijen. Toen merkte ik op tegen Kets (eigenaar Arnold Kaercher red.) dat het wel zonde is dat het zo weinig gebruikt wordt. Hij vond dat ook, maar gaf wel aan dat het best lastig is om een serieus iemand te vinden. Ik heb toen aangegeven er over na te willen denken, maar dat ik wel eerst mijn opleiding af wilde maken. 14 juni was dat zover en sindsdien zijn we druk bezig geweest. Het is geweldig dat Arnold en Eric ('De Duitser' Scheidemann red.) mij deze kans geven. Iedereen heeft een kruiwagen nodig toch?", vertelt Jesse.

Als we dinsdag een bezoek brengen aan het toenmalige feestcafé valt meteen op dat er een hoop gebeurd is. De hele zaak is gespoten en het ziet er weer strak uit. "De komende twee dagen zal het wel weinig slaap worden. Er moet nog een hoop gebeuren natuurlijk, alles moet ook nog weer schoon voor donderdag, dan ga ik open voor genodigden. Ik heb een appgroep met 23 vrienden. Iedere dag waren er wel vijf of zes die kwamen helpen. Ik ben ze heel dankbaar. Het is de bedoeling dat het een bar wordt met muziek van nu waar het bovenal erg gezellig is. De vierkante bar in het midden hebben we behouden", vervolgt de horecatijger.

Ondanks zijn jonge leeftijd kent Jesse het klappen van de zweep. Zo werkte hij al in De Sjans, café De Zwaan en café Mans. "Richard Seegers van De Mans heeft mij geholpen tijdens dit proces. Hij weet natuurlijk heel veel van horeca en ik heb altijd prettig bij hem gewerkt."

De naam was niet zo'n lastige keus voor Jesse. "Een vriend van mij - Marllon - heet van achternaam 'Dos Santos'. Dat vond ik altijd een heel mooie achternaam. Het betekent 'twee heiligen' en dat vind ik dan ook wel weer grappig." Dos Santos gaat in het zomerseizoen zes dagen per week open en is alleen maandag gesloten. "We hebben een prachtig team met ervaren mensen en nieuwelingen in het vak. Ik heb er veel zin in. De bar is te bereiken via De Sjans. Texelaars houden van een 'lopie' tijdens het stappen. Wij geven ze een extra mogelijkheid."

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!