Logo texelsecourant.nl
Jeugd op zaterdagavond in Time Out.
Jeugd op zaterdagavond in Time Out. (Foto: Jeroen van Hattum)
Gezond & Fit

Jeugd vermaakt zich in Time Out

  Gezondheid

Weerwolven, gamen met de Xbox, darten, Just Dance spelen of gewoon onbekommerd hangen op de bank.

Het zijn zo een paar activiteiten die Natalia Godula (17) en Sara Mohamed (16) ondernemen als ze in jongerencentrum Time Out van Young4Ever aan de Wilhelminalaan in Den Burg zijn. Het jongerencentrum is wekelijks geopend op woensdag (van 14:00 tot 17:00 en van 19:00 tot 22:00 uur) en op vrijdag- en zaterdagavond van 19:00 tot 22:00 uur. Woensdagmiddag is de ruimte voor jeugd van 6 tot en met 10 jaar, op de avonden is het jongerencentrum voor de jeugd vanaf circa tien jaar.

De bijeenkomsten worden begeleid door Berber Krüger, Sandra van de Water en Vera Volders van Young4Ever. De laatste is kortgeleden bij Young4Ever aan de slag gegaan. Er worden in Time Out geregeld activiteiten voor en door de jeugd ondernomen. Voor de komende woensdagmiddagen staan onder meer koken, kleien en 'loomen' (elastiekjes) op het programma.

Voor woensdag 30 januari staat er een meidenavond in de agenda. "Dan is het onder meer handletteren, bezig zijn met elkaars kapsels, er is make-up aanwezig en er wordt Just Dance gespeeld." Dergelijke avonden trekken gemiddeld 40 tot 50 meiden. Reguliere avonden in Time Out zijn wisselend. Het kan rustig zijn met circa tien jongeren en er kunnen ook tientallen jongeren rondlopen. "Dat is onder meer afhankelijk van hoe vaak kinderen van hun ouders mogen."

Voor maandag 11 tot en met vrijdag 15 februari organiseert Young4Ever opnieuw een Week van de Liefde. Er worden, net als in 2018, activiteiten in de Gollards gehouden en de thema's liefde, relaties en seksuele gezondheid komen aan de orde. Zaterdag 23 februari is er een nieuwe spokentocht in De Dennen. Kinderen tot twaalf jaar moeten een volwassen begeleider hebben. Er zijn nog wat vrijwilligers (vanaf 16 jaar) nodig, belangstellenden kunnen contact opnemen met Sandra (sandra@young4ever.nl). Zaterdag 9 februari is Young4Ever aanwezig bij de Cultuurnacht in De Waal.

Volgens Berber komt per 1 februari de grote popkelder onder de Time Out vrij. De band die daar zijn spullen had staan, vertrekt uit de kelder. Voor contact met Young4Ever: www.young4ever.nl.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!