Logo texelsecourant.nl
Een oefenpop om beroepen in de zorg te leren.
Een oefenpop om beroepen in de zorg te leren. (Foto: Omring)
Gezond & Fit

Opleiding Omring beroepen in zorg

  Gezondheid

Omring start in september op Texel met een opleiding voor diverse zorgberoepen. De opleiding, die Omring in samenwerking met de ROC verzorgt, staat open voor mensen die serieuze interesse hebben om te gaan werken in de zorgsector.

Start opleiding in september

Het is een bijzondere gewaarwording, vertelt regio-manager Katrijn van der Vlerk van Omring op Texel (Gollards, verpleeghuis Hollewal en wijkverpleging). Mede dankzij de inspanningen van Hugo Borst is er na jaren van bezuinigen eindelijk weer geld beschikbaar voor de ouderenzorg, maar nu is het moeilijk om aan voldoende medewerkers te blijven komen. Ook bij de Gollards, daar zouden ze volgens Katrijn moeiteloos minstens vijf mensen extra kunnen gebruiken. "We hebben momenteel twee sporen om voldoende personeel te behouden. We hebben mensen van de overkant die hier op Texel bij Omring werken en we zetten de nieuwe opleiding op om nieuwe medewerkers op te leiden."

De nieuwe opleiding is onder meer bedoeld voor mensen die momenteel al elders werkzaam zijn en interesse hebben om van loopbaan te veranderen. De opleiding bestaat uit theorie en de deelnemers gaan meteen de praktijk in om ervaring op te doen. Belangstellenden hoeven volgens Katrijn geen specifieke vooropleiding te hebben. De opleiding wordt waarschijnlijk gegeven in het zorgcentrum aan de Zes in Den Burg zelf.

Met het huidige personeelsbestand is het werk in de Gollards en het verpleeghuis volgens Katrijn nog te doen, maar bij een hoop medewerkers staan al wel extra zeilen uit. "Ik ben er trots op dat de medewerkers naar buiten weinig laten blijken, maar we moeten waken voor het welzijn van onze eigen medewerkers." Er werken 228 mensen bij Omring op Texel van wie veel parttime. Zij leveren zorg aan 105 bewoners in de Gollards, 43 bewoners van het verpleeghuis en zo'n 150 Texelaars die thuiszorg krijgen. Om verlichting in het werk te krijgen, is Omring tijdelijk gestopt met het leveren van vakantiezorg aan de mensen die naar Texel op vakantie komen. "Dat is vervelend", aldus Katrijn, "maar het bespaart ons werk. De thuiszorg aan Texelaars is gebleven zoals die is, maar ook daar wringt het personeelstekort af en toe." Er wordt ook meer geschoven in diensten bij zowel de Gollards als het verpleeghuis of in de thuiszorg om overal mensen te hebben. "Het was gebruikelijk om op één plek te werken, maar dat begint te veranderen." Belangstellenden voor de nieuwe opleiding kunnen zich melden bij Katrijn van der Vlerk op tel 363200 of zich melden aan de balie van de Gollards aan de Zes in Den Burg. Meer info via www.zoleukkanzorgzijn.nl

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!