Logo texelsecourant.nl
Fysiotherapeuten van Texel op de demonstratie in Den Haag.
Fysiotherapeuten van Texel op de demonstratie in Den Haag.

Fysiotherapeuten in actie tegen regeldruk

  Gezondheid

Texelse fysiotherapeuten hebben woensdag meegedaan aan een landelijke demonstratie van fysiotherapeuten in Den Haag.

De fysiotherapeuten voerden actie tegen de toenemend regeldruk en de invloed van de zorgverzekeraars, waardoor ze minder tijd hebben voor zorg aan patiënten.

Het is voor het eerst in twintig jaar dat fysiotherapeuten de straat op zijn gegaan om te demonstreren, maar volgens de beroepsgroep was het nu echt nodig om aan de bel te trekken.

Namens de fysiotherapeuten op Texel waren Mariska Pol, Marleen Hohmann, Gerard Arkenbout, Wouter Keining en Robert Bakker in Den Haag aanwezig.

Volgens de actiegroep Fysiotherapie die de demonstratie had georganiseerd, overweegt inmiddels een kwart van de fysiotherapeuten om ongecontracteerd te gaan werken of te stoppen om onder de regeldruk uit te komen.

"Wat tegenhoudt om de stap daadwerkelijk te zetten, is dat de patiënt de dupe zou worden, maar als er niet snel iets gebeurt, hebben we helaas geen keuze meer."

De fysiotherapeuten hebben er ook moeite mee dat de zorgverzekeraar bepaalt hoeveel behandelingen iemand mag hebben en daarmee op de stoel van de fysiotherapeut gaat zitten. "Er zijn legio voorbeelden van mensen die hierdoor minder behandelingen krijgen dan goed is voor hun gezondheid."

Het ministerie van Volksgezondheid heeft vorige week plannen gepresenteerd om de regeldruk te verminderen, maar volgens de actiegroep moeten die sneller worden uitgevoerd dan het ministerie van plan is.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!