Logo texelsecourant.nl
Connie Joling van Team Sportservice Texel.
Connie Joling van Team Sportservice Texel. (Foto: Jeroen van Hattum)
Gezond & Fit

Vele activiteiten om te sporten bij nieuw Team Sport Texel

  Gezondheid

Pannavoetbal, kidsrun, de mini-roparun, unihockey of schaatsen in Alkmaar. Zomaar een greep uit de vele activiteiten die Connie Joling uit Den Burg al sinds jaar en dag organiseert.

Sinds 2002 deed ze dat onder de naam Sportservice Texel en sinds begin dit jaar onder de vlag van het nieuwe Team Sport Texel. Inhoudelijk is alles nagenoeg hetzelfde gebleven, alleen valt ze nu rechtstreeks onder de vlag van de gemeente. Die werkte tot eind 2017 met Sportservice Noord-Holland samen voor Sportservice Texel, maar het college heeft die samenwerking uit financiële overwegingen beëindigd. Daardoor is er nu sinds januari 2018 sprake van het nieuwe Team Sport Texel.

Weinig veranderd 

De agenda van Connie is er niet veel anders door geworden. Het Texels kampioenschap pannavoetbal voor de basisscholen is weer op komst, het dorp-tegen-dorp zaalvoetbaltoernooi is in de maak en er vindt binnenkort ook weer een nieuwe mini-roparun plaats. Allemaal activiteiten waar de nodige Texelaars aan meedoen en waarvoor Connie op de achtergrond veel regelt, zodat alle activiteiten kunnen plaatsvinden en iedereen weet waar hij of zij aan toe is.

Het bieden van mogelijkheden om te sporten en de promotie daarvan was al sinds 2002 de doelstelling van Sportservice Texel en dat is vaak terug te zien in de hoeveelheid deelnemers. Met name het pannatoernooi brengt een hoop leerlingen in beweging. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de scholierenveldloop of het schaatsen in Alkmaar.

Via de jeugdsportpas, die tegen de zomervakantie uitkomt, wordt leerlingen van de basisscholen (de groepen 6,7 en 8) jaarlijks de gelegenheid geboden om met een aantal sporten kennis te maken. Idee daarachter is dat jongeren eventueel bij een club blijven en de betreffende sport verder oppakken.

Ondersteuning sportvereniging

Als Team Sport Texel blijft Connie zich verder ook bezighouden met het ondersteunen van sportverenigingen op het eiland. Ze werkt samen met Texels Welzijn waarmee onder meer al een paar keer het Texelse kampioenschap koersbal is georganiseerd. Via 'Gezond Natuur' Wandelen wordt wekelijks op verschillende mooie plekken met Texelaars en toeristen door de natuur gewandeld. Een van de wandelingen vertrekt elke week bij de Gollards in Den Burg waarna drie kwartier wordt gewandeld (de meesten met rollator).

Nieuw sinds 2018 is dat ze voortaan één dag in de week op het gemeentehuis werkt. De rest van de tijd zit Connie op haar vertrouwde plek in sporthal Ons Genoegen in Den Burg (bij de ingang) en werkt ze als bedrijfsleidster bij zwembad Molenkoog in Den Burg waar ze ook zwemlessen geeft. "

De oude website www.sportservicetexel.nl is als gevolg van de veranderingen sinds dit jaar niet meer in bedrijf. In de plaats daarvan komt binnenkort de nieuwe site www.sporteilandtexel.nl in de lucht. Op Facebook is het nieuwe Team Sport Texel sinds dit jaar te vinden op de pagina 'TXL Sporteiland Texel'.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!