Logo texelsecourant.nl
Een goede gezondheid en zo lang mogelijk fit blijven. Omring biedt de helpende hand.
Een goede gezondheid en zo lang mogelijk fit blijven. Omring biedt de helpende hand. (Foto: Omring)
Gezond & Fit

Omringpas helpt oudere langer gezond en fit te blijven

  Gezondheid

Omring is er niet alleen voor mensen die zorg nodig hebben. Suzan Boon van Omring: "We zijn er ook om gezonde mensen gezond te houden. We hebben ons de vraag gesteld: wat kunnen wij doen om mensen zo lang mogelijk fit en vitaal te houden?"

Omring heeft daarvoor de lijn ingezet van Positieve Gezondheid. Uitgangspunt van dit concept, van huisarts Machteld Huber, is het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Het gaat dus niet om de aan- of afwezigheid van een aandoening, maar de mens, hun veerkracht en wat het leven betekenisvol maakt staan centraal.

Training -en cursusaanbod

Een goede gezondheid en zo lang mogelijk fit blijven. Omring biedt de helpende hand door middel van trainingen, cursussen en verschillende testen voor mensen van boven de 45 jaar om langer fit en vitaal te blijven. Met de Omringpas kan dit nog tegen een aantrekkelijke korting ook. Een greep uit het training -en cursusaanbod van Omring: de Fitheidstest waarbij u inzicht krijgt in het functioneren van uw eigen lichaam inclusief persoonlijk advies van een Omring fysiotherapeut, de Weerbaarheidstraining (waar je leert hoe je in bepaalde situaties stevig in je schoenen kunt blijven staan), de Geheugencursus (om te zorgen dat je mentaal langer fit blijft), Valpreventie cursus Beter op de Been (om de kans om te vallen een stuk kleiner te maken) en de workshop Positieve Gezondheid. Daarin leer je dat het niet draait om de aandoeningen, klachten en/of ziekte, maar wordt het accent gelegd op zaken die je nog wel kunt. Zo leer je omgaan met klachten en/of aandoeningen. Hoe je jezelf kunt aanpassen aan een veranderende omgeving en ouder worden. Hierbij wordt zowel naar medische aspecten als sociale aspecten gekeken.

Dat het werkt, bewijst het verhaal van mevrouw Gitsels. Zij was door een TIA getroffen. Na de TIA was zij onzeker geworden over haar lichaam en over hoe zij haar lichaam kon belasten. Maar tijdens Fitheidstest werd haar duidelijk hoe fit haar lichaam nog was. Daarom durft ze na de Fitheidstest elke dag weer een half uur langer te wandelen.

Omringpas

Met Omringpas krijg je een aantrekkelijke korting op bijvoorbeeld de Omring Thuiszorgpolis van Univé. Je krijgt 10 procent korting op de basis- en collectieve aanvullende verzekeringen en daarbij zitten ook andere voordelen zoals extra fysiotherapie en trainingen en cursussen zoals de Fitheidstest, Weerbaarheidstraining, Geheugentraining en workshop Positieve Gezondheid worden vergoed. Omring werkt daarvoor onder meer samen met Therapie Wolf. Andere voordelen van de Omringpas: gratis advies van de Omring wijkverpleegkundige, korting op personenalarmering, gratis hulpmiddelen lenen, gemak en veiligheid in en om huis, etc. Voor ouderen die slecht slapen zijn er slaaptrainingen, je kunt er een cursus ontspanningsmassage of een creatieve workshop mee volgen. Maar ook voor gemak aan huis. Van maaltijdservice tot kapper en pedicure. Omring is ook behulpzaam voor wie een audicien, opticien, notaris, kleding- of schoenenexpert of klusjesman thuis wilt ontvangen.

Meer informatie over de Omringpas op www.omringpas.nl of bel 088 206 79 99 .

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het beheer van paden op de Hoge Berg door middel van schapenbegrazing is een goed idee.Reageren!