Logo texelsecourant.nl
Martine Westerlaken en Petra Witte.
Martine Westerlaken en Petra Witte.

Specialisten slaan handen ineen

  Gezondheid

"Een goede behandeling met fillers of botox is helemaal niet eng en is geen enorme ingreep. Mensen krijgen de mogelijkheid om er frisser en jonger uit te zien", vertelt Petra Witte. Sinds kort werkt ze samen met Martine Westerlaken.

Martine Westerlaken is met haar schoonheidssalon Martine sinds juli 2017 gevestigd aan de Wilhelminalaan 25 in Den Burg, Witte is er nu bijgekomen. "Ik werk op de eerste hulp van het ziekenhuis in Den Helder. Nu de kinderen groter zijn, wilde ik meer gaan werken. Een aantal collega's deed de opleiding voor het uitvoeren van gezichtsbehandelingen met fillers en botox. Ook ik heb me laten bijscholen. Een dergelijke specialist is er nog niet op Texel. Wel moest ik een ruimte hebben waar ik een aantal dagdelen in de week mijn behandelingen kon uitvoeren en op het schoolplein kwam ik met Martine in gesprek. Sinds januari zijn we de samenwerking aangegaan", legt Witte uit.

Ontwikkeling in producten

"Voor mij is het een aanvulling op de diensten die ik al aanbied. Ik ben specialist op het gebied van huidverzorging en huidverjonging in het gezicht. Het is veelzijdig werk. De producten waarmee gewerkt wordt, zijn beter dan laten we zeggen vijftien jaar terug. Ook in deze branche heeft wetenschappelijk onderzoek voor ontwikkelingen gezorgd. De cosmetica die ik nu gebruik komt in de tweede huidlaag terecht en dat is de plaats waar ze ook daadwerkelijk helpen", stelt Westerlaken. Naast de reguliere behandelingen is Martine specialist als het gaat om elektrisch ontharen van het gezicht. "Het voordeel van elektrisch ontharen is dat deze methode ook de blonde en grijze haren kan verwijderen. Bij laseren worden vooral gekleurde haren verwijderd. Vrouwen kunnen door verschillende redenen - medicijnen of hormonen bijvoorbeeld - veel gezichtsbeharing ontwikkelen. Met deze behandeling help je mensen dus echt. Bij sommige zorgverzekeraars wordt het ook vergoed." Een bezoek aan de schoonheidssalon is een moment van ontspanning. Een mooi voorbeeld daarvan zijn ook de huidverzorgende massages voor hoofd, nek en schouders. "En dat is al lang niet meer alleen voor vrouwen. Ook steeds meer mannen weten hun weg naar de salon te vinden."

"Af van het barbiepop-imago"

Waar Martine moet afrekenen met het stigma dat schoonheidsbehandelingen alleen voor vrouwen zijn, heeft Petra te maken met de vooroordelen over botoxbehandelingen. "Het 'barbiepop-imago' en dat is totaal niet wat ik doe. Ik kijk naar de wens van de cliënt en werk met natuurlijke producten. Met botox verminder je de rimpels van de frons in het voorhoofd en verhelp je kraaienpootjes. Een behandeling werkt vier tot zes maanden. Ook kun je met botox overmatig zweten van bijvoorbeeld oksels, handen en voeten tegengaan. Een behandeling die ongeveer een halfjaar standhoudt en door sommige zorgverzekeraars vergoed wordt. Bij de behandelingen in het gezicht is het heel belangrijk dat de balans behouden wordt en de natuurlijke uitstraling behouden blijft. Bij fillers wordt gewerkt met hyaluronzuur, een lichaamsstof die zorgt voor veerkracht en stevigheid van de huid. Deze stof neemt af naarmate je ouder wordt en dan ontstaan rimpels en plooien, bijvoorbeeld de mondhoeken en tussen neus en lippen. Dit kun je met fillers goed opvullen.", legt Petra uit.

Open dag

Op de open dag, die gehouden wordt op 3 maart tussen 11:00 en 16:00 uur, vertellen Martine en Petra alles over hun werk en geven ze advies. 'Vrijblijvend advies geven we sowieso altijd. We hopen dat iedereen 3 maart komt kijken. Bovendien is er een spectaculaire verloting", besluit Martine.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!