Nanda Meijer.
Nanda Meijer. Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

“Zien waar je afgeweken bent van je eigen basis”

Gezondheid Gezond & Fit

Vage klachten (fysiek dan wel mentaal), piekeren, spanningen, vermoeidheid, opbouw van angsten en toenemende vormen van onzekerheid.

Allemaal zaken die vitaliteitscoach Nanda Meijer in de dagelijkse praktijk geregeld voorbij ziet komen. Vanuit ‘Vitale Koers’ begeleidt ze mensen die op zoek zijn naar balans of weer grip op hun eigen leven willen krijgen. De focus is onder meer gericht op medewerkers van bedrijven die zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen door bijvoorbeeld toenemende stress of een burn-out. “Dan gaat het om mensen bij wie het schuurt zonder dat ze precies kunnen zeggen wat het is. Maar ook om mensen die het gevoel hebben geleefd te worden en na een drukke dag eigenlijk geen ruimte en rust hebben om te herstellen.”

‘Als coach geef ik adviezen, maar ik ga niet lopen wroeten in trauma’s. Ik kan tijdens de sessies wel oefeningen voor het lichaam geven’

Een element dat Nanda gebruikt bij het begeleiden van een ander is Human Design, de energetische blauwdruk die weergeeft hoe iemand gemaakt is om te doen. “Aan de hand van je geboortedatum, -tijd en -plaats geeft het Human Design-systeem een handleiding voor je dagelijkse leven. Je ontdekt op welke vlakken je een authentieke bijdrage kunt leveren en hoe je keuzes kunt maken die je verder brengen in je ontwikkeling. Wat je kwaliteiten, valkuilen en talenten zijn.” Human Design is een combinatie van verschillende esoterische en reguliere wetenschappen: de astrologie, de Chinese I Tjing, de Joodse Kabbala en de Vedische chakraleer, als ook de astronomie, de kwantummechanica, de biochemie en de genetica. De energetische blauwdruk kan vervolgens helpen om terug te keren bij jezelf. “Wat is je basis en waar en wanneer ben je daar vanaf geweken?” De gehele opzet is voorkomen dat iemand op de oude voet verdergaat en vervolgens op weg is naar een volgende burnout.

Nanda kijkt als vitaliteitscoach eveneens naar voeding, mogelijke tekorten aan mineralen en de mate waarin iemand te weinig of mogelijk juist teveel in beweging is. “Ik kijk ook met iemand in welke mate er een gevoel van zingeving wordt ervaren en of de dingen die je doet bij je passen.” Een begeleidend traject bestaat over het algemeen uit een stuk of acht sessies. Het is ook mogelijk om één sessie te boeken om een energetische blauwdruk te laten maken. “Een sessie kan zittend of wandelend plaatsvinden en het is mogelijk om online afspraken te maken. Goed om te weten: als coach geef ik adviezen, maar ik ga niet lopen wroeten in trauma’s. Ik kan tijdens de sessies wel oefeningen voor het lichaam geven.”

Nanda is sinds dit jaar aangesloten bij de coöperatie Kerngezond Texel, waarin samenwerking voorop staat om Texelaars gezond te houden en te maken. Nanda (Vitale Koers) organiseert in dit kader workshops samen met Annelies van Nieuwmegen (Nieuwe Zin). De eerste workshop start dit najaar. “Zin in de dag: leren zingeving te geven aan je leven als je met pensioen bent.” Meer over Vitale Koers vind je op de website van Kerngezond Texel en hier.  

Afbeelding
Olifant duikt op bij voormalige school De Akker Algemeen 27 minuten geleden
Afbeelding
Programma's Ouwe Sunderklaas Algemeen 21 uur geleden 2
Afbeelding
Goed weekend voor Denise Betsema Algemeen 21 uur geleden 3
Afbeelding
Enquête: 89 procent wil helft of meer energie duurzaam opwekken Algemeen 3 dec., 11:30 3
Afbeelding
Texelse Santa Run Algemeen 3 dec., 10:11 13
Afbeelding
De lezersfoto - Winter is coming Algemeen 3 dec., 08:30 3
Afbeelding
Auto van de weg door gladheid Algemeen 2 dec., 20:00 15
Afbeelding
Beauty Outline maakt ruimte voor plannen Algemeen 2 dec., 16:00