Logo texelsecourant.nl
Het was een een mooie jubileumjaar voor de medewerkers van de apotheek.
Het was een een mooie jubileumjaar voor de medewerkers van de apotheek.
Gezond & Fit

Apotheek kijkt met vertrouwen naar de toekomst

  Gezondheid

2017 zit er bijna op, maar dat betekent niet dat het rustig is bij de Texelse apotheek. Het is een komen en gaan van mensen in aanloop naar de feestdagen.

"Het zijn altijd de drukste dagen van het jaar. Kerst en Oud en nieuw vallen gunstig, maar er vallen wel twee dagen uit met kerst en 1 januari valt natuurlijk weg. Mensen willen de medicijnen daarom tijdig in huis hebben. Ik weet nu al dat het de drie dagen na kerst heel druk wordt. Zo zijn er ook mensen die hun eigen risico hebben opgebruikt en daarom nog snel even medicijnen voor de beginperiode van 2018 willen halen, dat kan soms lonen", vertelt Jan Klok. Het was een bijzonder jaar voor de apotheek die haar veertigste verjaardag vierde. Bovendien kijken de leiding en de medewerkers met vertrouwen richting de toekomst. "Voor de patiënten zijn er weinig veranderingen voor 2018. Het eigen risico blijft hetzelfde. Wel is het verstandig voor mensen om te kijken naar veranderingen in het basispakket. Er zijn altijd wijzigingen", vult Henri aan.

Op de achtergrond spelen voor de apotheek altijd nog de verhuisplannen, maar het is nog te vroeg om daar concreet over te kunnen schrijven. Ontwikkelingen zijn er wel op het gebied van het bestellen van de medicijnen. "Dat is natuurlijk een traject dat al was ingezet met het 'track en trace-systeem', maar dit wordt geperfectioneerd zodat men makkelijk (herhaal)recepten kan bestellen via de app en de website. Het heeft voor beide partijen voordelen. Voor ons is het overzichtelijker en de cliënt weet wanneer de medicijnen klaarliggen om opgehaald te worden. Bovendien krijgen mensen een herinnering voor herhaalrecepten. Dit kan via een sms of e-mail. De herhaalreceptenlijn blijft ook gewoon bestaan", legt Klok uit.

Ondanks de drukte, zit de kerstsfeer er bij de apotheek al goed in. "De cliënten die langskomen krijgen al jaren een cadeautje. Het is een kleinigheid, maar het wordt zeer gewaardeerd. Mensen vinden het in deze tijd niet erg om bij ons langs te komen. Daar doen we ook ons best voor. Het is een mooi jaar geweest en 2018 belooft ook een prachtig jaar voor ons te worden", besluit Venema.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!