Logo texelsecourant.nl
Marion van den Waardenberg
Marion van den Waardenberg

Training omgang dementerende mens

  Gezondheid

Het leven van de mens die dementeert dreigt steeds meer in de knel te raken. Is er een manier om kwaliteit van leven te ontwikkelen bij de mens die dementeert en voor jezelf?

Marion van den Waardenberg, trainer/begeleider en Master of Arts in Psycho Gerontology, geeft een training waarbij deelnemers leren hoe om te kunnen gaan met datgene wat men in relatie met de partner of familielid die dementeert en bij zichzelf tegenkomt. "Dit heeft een kwalitatieve uitwerking op de dementerende en jezelf. Ontdekken en ervaren hoe leven met mensen die dementeren zinvol en betekenisvol kan zijn in plaats van alleen maar triest en ellendig.

De training is bestemd voor familieleden, mantelzorgers die ervoor kiezen om met hart en ziel aanwezig te willen zijn zonder daarbij zichzelf uit het oog te verliezen. De cursus is bedoeld voor mensen die zichzelf niet willen overbelasten.

Het accent ligt op het contact tussen jou en de mens die dementeert. Juist de uitwisseling hierover met elkaar blijkt waardevol in de praktijk: het motiveert elkaar en brengt mensen op nieuwe ideeën. Deelnemers die deze training gevolgd hebben geven aan:

Data: 2017: 21 november, 5 december; 2018, 9 januari. 30 januari, 13 februari en 27 februari.

Tijden: Van 10.00 - 12.30 uur.

Plaats: Het Theehuis in de Natuur - en Beeldentuin Texel in De Koog, Oude Dijkje 4, 1796 ML

Kosten: €120,-. Maximaal 6 deelnemers.

Meer informatie via Bureau voor Gezondheidsontwikkeling, www.gezondheidsontwikkeling.nl of 0222-365287.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!