Logo texelsecourant.nl

Thema dorpenronde Texels Welzijn oktober-november 2017

  Gezondheid

Uitdagingen rond langer zelfstandig thuis wonen

Onze samenleving streeft er naar dat mensen zo lang en zo zelfstandig mogelijk in hun eigen omgeving kunnen wonen. En de meeste mensen willen dat ook graag, maar soms hebben ze daar wel  wat steun bij nodig. Steun van naasten, buurtgenoten én professionals.                       

Steun is nodig in situaties die aanleiding geven tot vragen en zorgen, of zelfs (over)last,  bij buren en andere omwonenden. En in deze situaties doet men natuurlijk ook regelmatig een beroep  op ons. En dat is terecht. Maar ook dan zijn niet altijd snelle oplossingen voorhanden.

Daarom gaan de dorpswerkers van Texels Welzijn, Hans van Veller van GGZ Noord Holland Noord en Christine Groen van Woontij in de komende tijd in ieder dorp op Texel met inwoners en andere belangstellenden  in gesprek  over hun ervaringen en de vragen die er leven. Want door de samenwerking van inwoners, professionals én degenen die ons 'zorgen geven' kunnen  langer zelfstandig thuis wonen én goed samenwonen in de buurt makkelijker  hand in hand gaan.

Wij hopen u dan ook te kunnen ontmoeten tijdens de bijeenkomst in het dorpshuis in uw eigen dorp. De koffie zal  klaar staan. Iedereen is van harte welkom,  aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

In oktober zullen de eerste bijeenkomsten plaatsvinden in:

De Waal, woensdagochtend  25 oktober van 10.30u – 11.30u
Den Hoorn, dinsdagochtend 31 oktober van 10.00u – 11.00u

Begin november zullen de data bekend gemaakt worden van de bijeenkomsten in de andere dorpen op Texel.

Voor meer informatie of vragen: Bel 312696, mail welzijn@texelswelzijn.nl of loop even binnen tijdens de wekelijkse spreekuren van Texels Welzijn in de dorpen of in De Buureton.

Texels Welzijn
Texels Welzijn is er voor u!
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!