Logo texelsecourant.nl
Kindertandarts Jolanda Krijnen probeert kinderen een positie ervaring te geven.
Kindertandarts Jolanda Krijnen probeert kinderen een positie ervaring te geven. (Liselotte Schoo Fotografi)
Gezond & Fit

Praktijk World Kids Texel naar Elemert

  Gezondheid

World Kids Texel, de gespecialiseerde tandartspraktijk voor kinderen, is verhuisd. Na ruim acht jaar in de Zandkoog heeft kindertandarts Jolanda Krijnen haar praktijk gevestigd op Elemert 18 in Den Burg.

Een pand met historie, TESO hield er kantoor, jarenlang deed het dienst als notariaat, accountantskantoor en nu dus World Kids. Een weloverwogen stap van Jolanda, die vandaag precies vijftien jaar tandarts is. "Ik heb altijd met veel plezier in de Zandkoog gezeten, deze stap heb ik genomen met het oog op de toekomst. De eisen, onder meer voor hygiëne, worden steeds verder aangescherpt. Eén van de vereisten is een afgescheiden ruimte voor sterilisatie voor instrumenten. Dit pand biedt die extra ruimte die ik aan de Zandkoog niet had."

Volop plaats voor een moderne en ruime behandelkamer, een wachtruimte en verderop een aparte kamer voor het röntgenapparaat. Een orthophantogram, waarmee je rondom een foto kunt maken van het hele gebit en ook alles onder het gebit kunt zien. Een complete overzichtsfoto dus. Geschikt voor volwassenen en kinderen. Zo kun je binnen tien seconden zien of er wel of geen tand komt en of pijn wel of niet door een verstandskies wordt veroorzaakt. Door een foto naar de kaakchirurg te sturen kan snel een diagnose worden gesteld. Ook de lijnen met de orthodontist die een beugel plaatst zijn kort. Die samenwerking op Texel is heel fijn." Tandarts voor orthodontie Wijnand de Vries komt een dag per week naar Texel en in Den Helder werkt ze veel samen met Jongsma en Jongsma.

Ook met de Texelse tandartsen is ze een samenwerking aangegaan. "Ik draai mee in de diensten, eens in de zes weken. In geval van nood in het weekend of s' avonds kun je mij dus ook treffen. Want naast kindertandarts, ben ik ook gewoon tandarts. Ook fijn dat er opvang is als ik er een keer niet ben."

Ook op de verdieping veel ruimte. Hier een aparte behandelkamer voor preventieassistente Linda Straube. "Mondhygiëne is heel belangrijk. Met een beugel is het bijvoorbeeld heel lastig poetsen. Dan is het fijn dat Linda een mooie ruimte heeft om kinderen goed te leren poetsen. Want eigenlijk willen we ervoor zorgen dat kinderen en jong volwassenen zo min mogelijk gaatjes hebben, zodat ik niet hoef te boren."

World Kids probeert zo laagdrempelig mogelijk te zijn. "Ook daarom ben ik zo blij met dit pand. Mooi centraal gelegen, op loopafstand van de OSG en straks de nieuwe basisschool. Ook voor kinderen die naar de overkant op school gaan, proberen we een geschikt tijdstip te plannen. Ook proberen we kinderen een positieve ervaring te geven en angst weg te nemen. Ik vind het dapper en heel verstandig van ouders die zelf angst hebben voor de tandarts, dat ze toch hun kind langsbrengen. De kindertandarts (voor kinderen tot 18 jaar) zit ook in het basispakket van de zorgverzekering en wordt volledig vergoed."

Dat haar werk wordt gewaardeerd, blijkt uit de vele kinderen en jong volwassenen die ze behandelt, al bijna twaalfhonderd. De meeste van Texel, maar ook uit Den Helder. Nieuwe patiënten zijn welkom.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!