Logo texelsecourant.nl
Floor Roeper in de groentetuin.
Floor Roeper in de groentetuin.

De Tesselse Kamp houdt open dag

  Gezondheid

Floor Roeper begon in december 2016 met het opstarten van zorgboerderij De Tesselse Kamp aan de Hoornderweg 20 nabij Den Burg. Ze biedt hier dagbesteding aan ouderen die te maken hebben met de gevolgen van dementie of Parkinson en aan kinderen met een zorgvraag als bijvoorbeeld ADHD of autisme. Morgen is er van 11:00 uur tot 15:00 uur een open dag.

Op dit moment heeft ze één ouder iemand en op zaterdag drie kinderen in de dagbesteding, maar ze heeft ruimte voor vier mensen per dag. "Het moet wel kleinschalig blijven, zo blijft het persoonlijk, ik wil iets betekenen voor de Texelse samenleving en de oudere groep - en dus ook de groep die lijdt aan dementie - wordt steeds groter." Op het bedrijf staan naast zeventig melkkoeien wat jongvee, paarden, varkens, kippen, schapen en eenden. Daarnaast is er een groentetuin. "Genoeg werk te doen dus. De mensen in dagbesteding helpen mee met allerlei klusjes. Van het voeren van de dieren tot het onderhouden van de groentetuin."

De Tesselse Kamp is aangesloten bij Stichting Heemz.org, een collectief van kleinschalige zorgboerderijen en –bedrijven in Noord-Holland. Meer over Floor Roeper leest u in de krant van vandaag. 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!