Logo texelsecourant.nl
foto: Peter Ampt
foto: Peter Ampt

Cursus Mantelzorgers ‘ontlast’ op psychisch en sociaal gebied

  Gezondheid

Voor mantelzorgers op Texel bieden Texels Welzijn en Therapie Wolf in juni weer een cursus Mantelzorgers 'ontlast' aan, waarbij zij zich ditmaal richten op het psychische en sociale functioneren van de mantelzorger.Tijdens twee bijeenkomsten zal er aandacht besteed worden aan thema's als het kunnen aangeven van je eigen grenzen én het (durven) nemen van tijd en ruimte voor jezelf. Want ook een mantelzorger heeft soms behoefte aan eigen ruimte.

Buiten dat ervaart de mantelzorger wellicht wel eens moeilijke  gevoelens zoals boosheid en schuldgevoelens. Hoe ga je hier mee om en hoe kun je deze gevoelens een plek geven? Op welk gebied ervaar je dat het je soms teveel wordt? Onder begeleiding van Christine Veeger, psychologe bij Therapie Wolf en Maaike van der Knaap, maatschappelijk werker bij Texels Welzijn, kunnen ervaringen worden gedeeld en tips en adviezen worden uitgewisseld.

Tevens krijg je op deze bijeenkomsten extra informatie over de mogelijkheden op het gebied van praktische ondersteuning in de zin van respijtzorg (vervangende mantelzorg), de mogelijkheden van ondersteuning en het delen van ervaringen onderling.

Bij deze cursus is iedere mantelzorger welkom en dankzij de financiële ondersteuning van het Texelfonds is deelname gratis.

De bijeenkomsten zullen plaatsvinden op donderdagmiddag 8 én 22 juni, van 13.30u – 15.30u, in De Buureton (Beatrixlaan 43 Den Burg).

Voor vragen of aanmelding voor deze cursus kunt u contact opnemen met Therapie Wolf, bel 312342 of mail info@therapiewolf.nl of Texels Welzijn, bel 312696 of mail welzijn@texelswelzijn.nl

Texels Welzijn
Texels Welzijn is er voor u!
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!