Logo texelsecourant.nl
De operatiekamer van het Imed Hospital in Spanje waarmee OPC samenwerkt.
De operatiekamer van het Imed Hospital in Spanje waarmee OPC samenwerkt.
Gezond & Fit

OPC: Zelf sturing geven aan behandeltraject

  Gezondheid

"Wij vinden het belangrijk dat mensen zelf sturing kunnen geven aan hun behandeling ." Aan het woord is Lynda Houben van OPC Kliniek Texel voor orthopedie en plastisch chirurgie.

Met locaties op meerdere plekken in Nederland en binnenkort ook in Spanje. "Kleinere ingrepen, zoals een injectie in gewrichten, regelmatig toegepast bij ouderen om een operatie uit te stellen, behandeling van ingegroeide teennagels, etc. worden door de specialist in de praktijk aan de Keesomlaan verricht. Grotere ingrepen vinden plaats in Kliniek Amstelveen of bij Parc Medisch Centrum in Rotterdam.

Het betreft operaties aan schouder, elleboog, pols, hand, heup, knie, voet en teen. Lynda: "We komen zoveel mogelijk tegemoet aan de behoefte van de patiënt. Door waar mogelijk in te spelen op de tijd die hij of zij beschikbaar heeft. Om lang wachten te voorkomen en te zorgen dat de specialist efficiënt kan werken, proberen we waar mogelijk op één dag te plannen. Dankzij onze samenwerking met Kliniek in Bos en Duin bij Zeist kunnen we ook op zaterdag opereren. Bij een kleinere ingreep kun je dan maandag alweer aan het werk. Voor bijvoorbeeld een beroep als kottervisser heel plezierig."

OPC werkt uitsluitend samen met gespecialiseerde artsen en klinieken die voldoen aan alle normen. "Veel van onze patiënten gaan naar het Gelderse Vallei Ziekenhuis, waar de artsen zijn gespecialiseerd in heup- en schouderoperaties." Bij de heup niet via de zij, maar volgens de nieuwe zogeheten voorste benadering. "Dit is minder ingrijpend, zorgt voor een snellere genezing en geeft minder kans op complicaties. Het voorkomt ook dat de nieuwe heup uit de kom schiet."

"Het bieden van service en korte wachttijden, ook bij het maken van bijvoorbeeld röntgenfoto's, komt voort uit onze doelstelling dat de patiënt zelf invloed heeft op waar en wanneer hij of zij wordt geopereerd", vertelt Houben. "Je komt bij ons niet op een lange wachtlijst. "

Nieuw is de samenwerking tussen OPC Klinieken met een ziekenhuis in Spanje, het Imed Hospital. "De ziekenhuizen bevinden zich in Elche, Benidorm en Valencia". Er verblijven daar veel Nederlanders en die vinden het prettig te worden geholpen door artsen die Nederlands spreken. We zijn onder de indruk van de dienstverlening. Uitstekend georganiseerd, patiënten krijgen de beste zorg. Luxe verblijfsruimten, wat ook heel prettig is voor de partner." Ook Texelaars kunnen kiezen voor een behandeling in Spanje en daar herstellen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!