Logo texelsecourant.nl

Zorgcoöperatie vraagt actie politiek

  Gezondheid

Wat gaan de politieke partijen doen om ervoor te zorgen dat Texelaars niet noodgedwongen moeten worden opgevangen aan de overkant, gescheiden van hun sociale netwerk, familie, kinderen?

Die vraag gaat zorgcoöperatie Texel Samen Beter aan alle politieke partijen op het eiland voorleggen.

De zorgcoöperatie doet dat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 worden gehouden. Texel Samen Beter hoopt dat de partijen aandacht besteden aan de vraag in de verkiezingsprogramma's die in de loop van het  jaar opgesteld worden.

Het gaat het volgens Texel Samen Beter om de ouder wordende Texelaar. "Alle Texelaars die wij spreken, mondeling of via een enquête uit 2016, willen het liefst zo lang mogelijk op Texel kunnen blijven, ook als ze zorg nodig hebben."

"Men maakt zich zorgen om het teruglopende aantal verpleeghuisbedden. Men begrijpt heel goed dat men voor ingrepen van hoog-specialistische zorg wel tijdelijk naar de overkant moet, maar wil dan toch zo gauw mogelijk weer terug naar de vertrouwde Texelse omgeving." 

Nu komt het geregeld voor dat Texelaars voor zorg op een verblijf aan de overkant zijn aangewezen. Meer hierover in een ander bericht op deze site.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!